BIY AD

20 Haziran 2010 Pazar

Erman Kunter'den Açıklamalar


Dün Samanyolu Haber televizyonunda yayımlanan Pota 2010 programına telefonla katılan Erman Kunter, önemli açıklamalarda bulundu. Efes Pilsenle anlaşamamasından Fransa Milli Takımı'nın başına geçme olaylarına kadar pek çok konuya değinen Kunter'den gündem oluşturacak açıklamalar geldi.

Türk medyasında bilindiğinin aksine Efes Pilsen'e transferinin son anda yatmadığını belirten başarılı antrenör, neredeyse hiçbir konuda anlaşamadıklarının altını çizdi. Kendisinin ücretinde olsun, organizasyonda yapmak istediği değişikliklerde olsun, kontratın süresinde olsun az önce de belirttiğimiz gibi neredeyse hiç bir konuda anlaşamadıklarını söyledi.

Bunun yanında Fransa Milli Takımı ile anlaştığı ama Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin bunu baltaladığı birçok gazetemizde kendine yer bulmuştu. Mehmet Baturalp'in konuyla ilgili sorusuna da "Sanmıyorum" diyerek cevap verdi Kunter; hemen ardından da ekledi: "Şayet önümüzdeki turnuvada işler istedikleri gibi gitmezse yüzde yüz olarak Fransa Milli Takımı'nı ben çalıştıracağım." Fransa Milli Takımı'nda kendisinin yetiştirdiği 5 oyuncunun bulunduğu, bu oyuncuları yıldız milli seviyesinden buralara getirdiğini ve her sene NBA Draftı'na birinci turdan oyuncu gönderdiğini belirten Erman Hoca "Gönül ister ki bunları Türkiye'de yapabilelim ancak oradaki şartları ne yazık ki ülkemizde bize sağlamıyorlar." diyerek de Türkiye'deki basketbol adamlarına mesaj göndermeyi ihmal etmedi. İki hafta sonra Türkiye'ye geleceğini de söyleyen Erman Kunter üç hafta sonraki programa katılma konusunda da ismini bilmediğim program sunucusuna söz verdi.

Eveet, elimizdeki değerleri kullanamama noktasında ne kadar becerikli olduğumuzu anlamak için Nando de Colo'ya, bu yıl kimi maçlarda bir efsane olan Jason Kidd'in önünde Mavs'de ilk beş başlayacak olan Rodrigue Beaubois'e bakmamız yeterli olacaktır sanırım.