BIY AD

30 Mart 2009 Pazartesi

Müthiş Olacak Müthiş

Soldaki Willie Farley,sağdaki R.Chaney

Bu haftanın en heyecanlı maçlarından bir tanesi Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi-Oyak Renault maçı olacak kuşkusuz.

Bu mücadelenin önemini artıran çeşitli faktörler mevcut,bunlardan en önemlisi de Oyak Renault'un play-off yarışına iyiden iyiye ortak olması. Bunun yanı sıra Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi için de bu maçtan çıkarılacak bir galibiyet ligde kalmayı garantilemek,12 sayı ve üzerinde alınacak bir galibiyet de Oyak karşısında ikili averajı da ele geçirmeleriyle birlikte Play-Off ümidini ciddi manada artırmak demek. Valla bu noktada her iki takıma ve teknik ekibine kocaman alkışlar yollayalım,ligin en düşük bütçeli iki takımı bu iki takım ve buna rağmen play-off dan bahsediyorlar ya;helal olsun onlara selam olsun Banvit'e,Aliağa'ya... ;)

Bu noktada Aliağa demişken anti-parantez bir sıkıntım var ondan da bahsedeceğim,hele şu maçla ilgili sözümüzü bir tamamlayalım da. Her iki takımın teknik ekibini övmüştük,iyi arkadaş olan iki baş antrenör Cem Cengiz Karadağ ve Yücel Karadağ arasında da tatlı bir rekabet yaşanıyor maç öncesi. Birbirleriyle sürekli olarak görüşen iki antrenör de galibiyetten emin,tatlı tatlı da takılıyorlar birbirlerine. :)

Bu maçla ilgili önemli nokta Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi'nin uzunlarının performansı olacaktır. Pota altında rakibine oranla daha ağır basan Konya ekibi buradan bolca ekmek yiyebilir. Oyak Renault açısından da kritik nokta Evren Büker'in nasıl bir oyun ortaya koyacağı olacak sanki,Bursa'da oynanan ilk maçta uzun bir sakatlıktan çıkmış olmasına rağmen bana verdiği size çok atmayacağım sözünü tutmayan beyefendi hem 23 sayı atmış hem de Ufuk Kaçar'ı kilitlemişti. Bu maçta da Ufuk ve Hickerson'u durdurma noktasında Yücel Hoca ona güvenecek gibi. Ne olursa olsun mükemmel bir maç olacak bu kesin,bu arada Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi yönetimi,özellikle de genel menajer Murat Çetinkaya ve Halkla İlişkiler sorumlusu Levent Yılmaz tıpkı son oynanan Kepez maçında olduğu gibi bu maçı da mükemmel bir atmosferde seyrettirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Taraftara dağıtılan çikolatalar,güller,şapkalar,balonlar,bayraklar ve daha niceleri artarak dağıtılmaya devam edecekmiş. Bravo valla ne diyelim!!!

Aliağa'ya gelecek olursak birçok kaynakta sene başı bir sürpriz yaptığı söyleniyordu(sıralamadaki yer itibariyle) Aliağa'nın fakat çok saçma bir düşünce bence bu. Bir karşılaştırın heriflerin bütçesini diğer takımlarla,o zaman sene başında sıralamada bulundukları yerin sürpriz mi yoksa olmaları gereken yer mi olduğunu anlayacaksınız.

Hiç yorum yok: