BIY AD

29 Nisan 2009 Çarşamba

Gidenlerin Ardından-Cengiz Karadağ(1)

Cem Cengiz Karadağ, dün ayrıldı takımdan,Konya'dan. Biz de hakkında birşeyler yazalım bugün.



Kendisini ilk olarak Hakan Yavuz'un ayrılışının ardından bir maç sonundaki basın toplantısında tanımıştım. Niye bilmiyorum çok hoşuma gitmişti,belki de her zamanki o kibar,saygılı tavrındandır;kimilerinin layık olamadığı o tavırdandır. Aradan belli bir zaman geçmiş, kendisi takımımızdan ayrılmıştı. O vakitten sonra Akçakoca Poyraz'ın başında yaptığı inanılmaz işleri imrene imrene seyrettik, sene sonunda sağolsunlar kulübümüzden bazı değerli insanlar anlaşmışlar kendisi ile.



Biz de bir röportaj yapalım dedik Cengiz Karadağ ile,işte o vakitten sonra tanıştım ben de bu değerli insanla. O günden sonra bizim basketbolu daha iyi öğrenebilmemiz için bize kulüpte kendisine yardımcı olmamız teklifinde bulundu(bir arkadaşımla gitmiştim röportaja). Sevinerek kabul ettik biz de,bize ihtiyacı olmamasına rağmen,bizi tanımıyor olmasına rağmen sırf şu ülke basketboluna belki bir katkım olabilir diyerek çok sıcak davrandılar bize Gökhan Abi ile birlikte. Öylesine iyi kalpli bir insan düşünün ki hiç tanımadığı bir insanı alsın arabası ile yemeğe götürsün, koskoca baş antrenör getirip götürsün o adamı yemeğe,sağa-sola... Ama herşey hakedene. Sen bir iyilik yaparsın, iki olur üç olur;karşı taraf hala eskisi gibi devam ederse yapacak birşey olmaz. Cengiz Abi de bunu yaşadı işte. Kim kendisine bir teklifle gelse davetini kırmazdı, hadi abi röportaj yapalım; tabii olur. Hadi Cengizcim bir okul bizi çağırıyor ne dersin,tabi gidelim gençlerin şevkini kırmayalım. Böylesine büyük kalbe sahip bir insandı Cengiz Ağabey.



Oyuncuları ile arası çok iyi idi,antremanda onların gelişimi için gerekirse onlara kızardı ama tüm bunlar antremanda kalırdı. Antreman dışında,hatta içinde de tüm oyuncuların arkadaşı idi Cengiz Karadağ. Arabası olmayan,tamirde olan oyuncuları kız arkadaşı ile,ailesi ile yemeğe gidecek olsa;yahut bir yere gidecek olsa Cengiz Abi'ye giderdi hemen daha önceden aldığı olumlu yanıtlara güvenerek.



Kimsenin kuyusunu kazma amacında değildi,basketbol camiası ki herkesin arkasını kollamasının gerektiği bir camia;böyle bir camiada temiz kalabilen nadir insanlardan birisi idi kendisi,belki de bu temizliği için temiz kalamayanlar sevmedi onu. Kendisine yapılanlara rağmen ben onları Allah'a havale ettim diyen ve sağdan soldan gelen basın açıklaması tekliflerine rağmen hiç konuşmayan bir insandan bahsediyoruz.

Teknik analize,şuna buna hiç girmeyeceğim,giremem de zaten şimdi. Belki farklı bir yazıda değerlendiririz o meseleyi de. Gökhan Abi'den de bahsetmem gerekli farkındayım,o da şu an ev arkadaşını kaybetmenin üzüntüsü içerisinde.




GÜLE GÜLE CEM CENGİZ KARADAĞ

HAYAT SANA HEP GÜZELLİKLERLE

GELSİN!

Unutmadan;

"Sen hep gül e mi Cengiz Abi?"

Hiç yorum yok: