BIY AD

19 Mart 2010 Cuma

Rancik>Torres {Eyüp Yıldız}


Arkadaşlar, bir lig var bir ligin sömürgesinde...

Birde bundan rahatsız olan, bundan mağdur olan bizler varız.
İngiltere Premier Lig'i hepimiz izleriz, aslında basketbola en yakın futbol ligi olur kendileri, maçlarında çok yüksek tempo, adamı sakatlamayan cinsinden sertlik ve tabii bol gol olan bir lig.

Liverpool, Arsenal, ManU ve bir de Portsmouth, beni de cezbeder kimi zamanlarda, sağlam topçuları vardır bu ligin; Anelka gibi, Gerrard gibi, Torres ve bir de Tuncay gibi.
Kısacası, İngiltere Premier ligi candır, izlemesi keyiflidir, herkese tavsiye edilesidir, amma bazen tercih edilesi değildir...

Eğer aynı anda Galatasaray'ın Efes ile maçı varsa, bir basketbol sever için izlenesi değildir, hele basketbol maçlarının abuk subuk saat ve günlerde oynanmasına sebep oluyorsa, üstelik aylardır böyle oluyorsa nefret edilesidir!

Diyeceksiniz Liverpool'un, Anelka'nın, Torres'in suçu ne?
Günah ve kabahat tamamen Türkiye basketbol federasyonun dur, federasyonu aciz gören yayıncı kuruluşundur, birde buna itiraz edemeyen yöneticilerindir!

Türkiye Basketbol Ligi, İngiltere Premier Lig'in sömürgesi değildir, olmamalıdır...

Federasyon ve kulüplerimiz bu haksızlığa artık son vermeli, aksi taktirde basketbol taraftarının gelişmesini ve artmasını beklemek hiç inandırıcı bir davranış olmaz.
Federasyon'un ve kulüplerin salonlara taraftar getirecek politikalar üretmesini geçtik, normal gün ve saatlerde maçları oynatmalarını bekler hale geldik.

Türkiye Basketbol Ligi kaliteli takımları, üst düzey oyuncuları ile Avrupa'nın en iyi liglerinden biridir, müsabakaların saatlerini Premier Lig'e göre ayarlamak bunu kabul etmek büyük bir ihanettir, 'marka değeri' denen kavram sadece futbola içkin değildir.

Ligimize tarihin en büyük yatırımını yaparak, ihaleyi kazanan yayıncı kuruluşun, ligimize ve basketbol severlere gereken saygıyı gösterip maçların gününü ve saatini salonda izleyecek insanlara görede ayarlamaları gerekmektedir.

Yayıncı kuruluşta, bir sürü kanal mevcut olup, pekala da bir kanalda Manu-Arsenal maçı varken, diğer kanalda Galatasaray-Karşıyaka maçı olabilir!

Zira, belki Rancik > Torres tabi bize göre :) basketbol taraftarının da cumartesi 17 de veya Pazar 17 de maç izlemek hakkıdır.


Bu topraklarda basketbol, federasyona, yayıncı kuruluşa ve kulüp yöneticilerine RAĞMEN gelişmektedir....
Bu topraklarda salonlara 2-3 bin kişi geliyorsa, o insanlar da federasyona, yayıncı kuruluşa ve kulüp yöneticilerine RAĞMEN gelmektedir.

GELİŞTİRMENİZDEN GEÇTİK, LÜTFEN SADECE UYGUN GÜN VE SAATTE OYNATMAYA ÇALIŞIN MAÇLARI!
GERİSİNİ BASKETBOL SEVDALILARI GETİRECEKTİR!

Bu yazı, Pazartesi 19:00'a, Cumartesi ve Pazar 13:00'e maç koyan ve bunu kabul edenlere bir sitemdir...

Eyüp Yıldız

Hiç yorum yok: