BIY AD

2 Aralık 2009 Çarşamba

Avrupa'da Yılın Oyuncuları Oylaması Başladı..

FIBA Avrupa tarafından gerçekleştirilen "2009 Avrupa’da Yılın Basketbolcuları" oylaması başladı. Bu sene Erkekler, Genç Erkekler, Bayanlar ve Genç Bayanlar olmak üzere 4 kategoride yapılacak oylamada toplam 58 aday yarışırken, yılın basketbolcuları basketbolseverlerden gelecek oylar ve basketbol uzmanlarının değerlendirmeleri ile belli olacak.

Avrupa’da Yılın Oyuncusu ödülüne milli oyuncularımız; Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova, Avrupa’da Yılın Genç Oyuncusu ödülüne Enes Kanter, Avrupa’da Yılın Genç Bayan Oyuncusu ödülüne ise Gülşah Gümüşay aday gösterilen isimler oldular. Bu arada oylamaya buradan katılabilirsiniz..

Erkekler kategorisinde “2009 Avrupa’da Yılın Basketbolcuları” adayları arasında A Milli Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova da bulunuyor. Milli oyuncularımız dışında İspanya ile Avrupa Şampiyonluğu yaşayan ve geçen yıl bu ödülü kazanan Pau Gasol, yine NBA’de Portland Trail Blazers takımında mücadele eden İspanyol Rudy Fernandez ve Barcelona’da oynayan Juan Carlos Navarro, Dallas Mavericks’de oynayan Alman oyuncu Dirk Nowitzki, Sloven Erazem Lorbek, Efes Pilsen’de oynayan Sırp oyuncu Igor Rakocevic, Olimpiakos’lu Yunan oyuncu Ioannis Bourousis ve Panathinaikos’lu Vassilis Spanoulis, Orlando Magic forması giyen Polonyalı pivot Marcin Gortat, Sırp guard Milos Teodosic, San Antonio Spurs forması giyen Fransız yıldız Tony Parker, Real Madrid’de oynayan Sırp Novica Velickovic ve Karadağ'lı oyuncu Nikola Pekovic de diğer adaylar arasında yer aldılar..

Bayanlar kategorisinde; geçen sezon bu ödüle layık görülen Rus oyuncu Maria Stepanova, İspanyol oyuncular Amaya Valdemoro ve Ana Montanana, Galatasaray’da oynayan Yelena Leuchanka, Beyaz Rusya’lı bir diğer isim Anastasiya Veremeenko, 2005 yılında bu ödülü kazanan Letonyalı Anete Jekabsone-Zogota, Belçikalı Ann Wauters, Macaristan’lı Anna Vajda, Fransız oyuncular Celine Dumerc ve Sandrine Gruda, Yunan Evanthia Maltsi, Çek Jana Vesela, İtalyan Laura Macchi, daha önce ülkemizde Beşiktaş Cola Turka forması giyen İsrail’li Shay Doron ve Slovak Zuzana Zirkova bulunuyor.

Enes Kanter’in de yer aldığı Genç Erkekler kategorisinde en büyük adaylar arasında Regal FC Barcelona’da oynayan İspanyol Ricky Rubio, Le Mans’da oynayan Fransız Antoine Diot, Hırvat Bojan Bogdanovic, Sırp Dejan Musli ve Milan Macvan, Yunan Kosta Koufos ve Alman Robin Benzing yer alıyor.

Botaş’da oynayan milli oyuncu Gülşah Gümüşay’ın da aralarında yer aldığı Genç Bayanlar kategorisinde İspanyol Alba Torrens ve Marta Xargay, geçen sezon ödülü kazanan Litvanyalı Gintare Petronyte, Sırp Jelena Milovanovic ve Sonja Petrovic bulunuyor. Ocak ayı içerisinde sona erecek olan oylamaların ardından 2009 yılının basketbolcuları yine FIBA Avrupa’nın resmi internet sitesi fibaeurope.com’dan duyurulacak. Her kategori için ayrı ayrı yapılacak olan ödül törenlerinin yerleri ise FIBA Avrupa tarafından ilerleyen günlerde açıklanacak..

Kaynak: TBF

Hiç yorum yok: