BIY AD

30 Kasım 2009 Pazartesi

Bayanlar Derbisi Fenerbahçe'nin..

Bayanlar Basketbol Liginde Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan haftanın en önemli mücadelesinde gülen taraf konuk ekip Fenerbahçe oldu. Abdi İpekçi sulandığı için mücadele Ahmet Cömert'te oynandı ama güvenlik sebebi ile portatif tribünlere seyirci alınmaması zaten tribün kapasitesi az olan salonda karşılaşmayı biraz "seyircisiz maç" havasına sokmuştu..

Sarı-kırmızılılarda sakatlığı süren Işıl Alben ve Jia Perkins ikilisi bu maçta forma giymediler. İlk yarı genelde başabaş gitmesine rağmen Fenerbahçe soyunma odasına 4 sayılık avantajla gitti. Üçüncü çeyreğe iyi başlayan Galatasaray bu çeyrekte oldukça üstün bir oyun sergiledi ve Nilay Yiğit'in çeyrek biterken uzaklardan attığı üçlükle skoru 61-54 yapmayı başardı. Fakat son çeyrek roller tamamen değişti ve Galatasaray cephesinde başta; Nilay Yiğit'in sakatlanarak kenara gelmesi, coaching yanlışları ve yerli oyunculardan yeterli katkı gelmemesi bu bölümde ibreyi Fenerbahçe lehine çevirdi..

Konuk ekipte karşılaşmayı; 25 sayı, 7 ribaund, 6 asist ile tamamlayan Penny Taylor galibiyetin baş mimarı olurken, Nicole Powell; 15 sayı, 7 ribaund ve Nevriye Yılmaz; 15 sayı, 6 ribaund ile öne çıkan diğer isimler oldular.. Galatasaray'da ise maçı; 18 sayı, 5 ribaund, 6 asist ile oynayan Katie Douglas'ın performansı galibiyete yeterli olmazken, Sophia Young; 16 sayı, 8 ribaund ve Yelena Leuchanka; 15 sayı, 6 ribaund ile önemli bir katkı yaptılar..

Bu sonucun ardından ligdeki altıncı maçınıda kazanan Fenerbahçe liderliğini sürdürürken, dört galibiyette kalan Galatasaray ise ligde üçüncü sırada kaldı.. Bu arada deplasmanda Samsun Basket'i 71-53 ile geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi ligde ikinci sıraya yükseldi..

Hiç yorum yok: