BIY AD

16 Kasım 2009 Pazartesi

Şimdide Kritik Viraj Sonrası Demeçler..

Beko Basketbol Liginde zirvedeki iki önemli randevu öncesinde takımlardan son demeçleri paylaşmıştık sizlerle. Karşılaşmalarda yaşanan tatsızlıklara pek değinmeden sadece işin basketbol kısmından açıklamalara yer verelim burada. Bir tek Fenerbahçe Ülker cephesinden bir açıklama gelmedi maç ile ilgili olarak, sanırım bugün veya yarın tüm olayları kapsayan bir basın toplantısı yaparlar muhtemelen onlar da, şimdilik bir demeç yok oyunla ilgili olarak..

İlk olarak sıralamada en yukarıdaki iki ekibin randevusundan görüşleri paylaşalım. Haftaya lider giren ve maça önemli bir taraftar desteği ile çıkan Beşiktaş Cola Turka, felaket bir yüzde ile şut attığı karşılaşmadan 84-88 mağlup ayrılarak hem liderliğini kaybetti hemde namağlup ünvanını. Siyah-beyazlılar bu karşılaşmada; 21/35 ile serbest atış, 9/33 ile üç sayılık atış attılar. Dış atışlardaki kötü yüzde yine bir nebze kabul edilebilir ama serbest atışlardan kaçırılan 14 sayı sanırım çok şeyi değiştirdi bu karşılaşmada. Beşiktaş Cola Turka Antrenörü Burak Bıyıktay ise maç sonrasında; "Efes Pilsen sert oynadı. Biz ise yeterince sertliği ortaya koyamadık. Çok faul kaçırdık. Bu tür maçlarda faul atışları belirleyici olabiliyor.." şeklinde konuştu..

Olympiakos deplasmanında farklı mağlup olarak bu maça oldukça moralsiz çıkan ama rakibinin düşük yüzdeli şut attığı karşılaşmada galibiyete uzanarak ligde averajla liderliğe yükselen Efes Pilsen'de maça damgasını vuran isim hiç kuşkusuz farkın kapandığı bölümlerde oldukça kritik sayılar kaydeden ve 4/5 ile üçlük atan Bostjan Nachbar oldu. Efes Pilsen coachu Ergin Ataman ise karşılaşma ile ilgili olarak; "Biz Avrupa Ligi'ndeki maçlar nedeniyle yorgunduk. Buna rağmen maçın başından itibaren oyunun kontrolü bizdeydi. Önemli bir galibiyet aldık.Bu galibiyetle yer değiştirdik. Üst üste derbi maçlar oynuyoruz. Haftaya da Galatasaray ile karşılaşacağız. Hedefimiz ligin zirvesinde kalmak. Rakocevic'in formsuzluğuna çözüm üretmemiz ve de top kayıplarını azaltmaya çalışmamız lazım. Beşiktaş taraftarı çok sağduyulu bir taraftar. Maç sonu gelip bana çiçek verdiler ama 20-25 seyircimizin arasına giren küfürler edip, yumruklar atan grubu ise kınıyorum" dedi..

Oldukça yüksek tansiyonlu bir mücadelenin ardından ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker'i iki uzatma sonunda 74-72 ile geçen Galatasaray Cafe Crown adına ise; 17 sayı, 9 ribaund ile oynayan ve henüz takımdaki ilk senesi olmasına rağmen maç sonrasında en fanatik Galatasaray'lılara bile taş çıkarırcasına formasındaki armayı öpen Radoslav Rancik maçın kahramanı oldu diyebiliriz. Karşılaşmanın ardından basın toplantısında konuşan Galatasaray Cafe Crown antrenörü Okan Çevik; "Takım olarak çok iyi savunma yaptık. Haftaiçi bunun üzerinde çok çalışmıştık. Ömer Aşık, Oğuz Savaş ve Semih Erden gibi güçlü ve fizikli oyunculara sahip bir takıma karşı oynadık. Amacımız bu oyuncuları hem durdurmak hem de faul problemine sokmaktı. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bir önceki hafta Banvit karşısında ribaundlarda büyük sıkıntı yaşamıştık. Haftaiçi antremanlarda psikolojik ve taktik olarak bunlara çalıştık. Karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Yolumuza devam edeceğiz.." dedi..

Sarı-kırmızılı oyunculardan Murat Kaya; "Çok iyi bir mücadele örneği sergiledik. Özellikle pota altında rakibimizin etkili silahlarının olduğunu biliyorduk. Ancak biz çok iyi savunma yaparak rakibimizi normal sürede 56 sayıda tuttuk. Bu bizim için başarıydı. İlk uzatmanın ardından soyunma odasına gittiğimizde ciddiyetimizi korumamız gerektiğini ve henüz maçın bitmediğini konuştuk. Uzatmada da aynı şekilde mücadele ettik. Fenerbahçe Ülker gibi güçlü bir takımı yendiğimiz için mutluyuz.." derken, Evren Büker ise; "Takım savunmamız mükemmeldi. Mücadelemiz de iyiydi. Rakibimizin etkili uzunlarına karşı iyi bir direnç gösterdik. Takım arkadaşlarımla mücadelemizin karşılığını aldığımızı düşünüyorum" dedi..

Hiç yorum yok: