BIY AD

8 Kasım 2009 Pazar

BT Dosyası 1{Kemal Erdem Hamamcıoğlu}


Fenerbahçe, Efes Pilsen'e gecenin önemli maçında 81-74 kaybederek Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kaybediyor. Buraya kadar anormal bir durum yok.

Bir takım maç kaybeder kupa kaybeder her kupayı alacak her maçı kazanacak halin yok. Mantığa aykırı bu olay. Fakat alabileceğin maçları dahi veriyorsan orada sıkıntı var demektir. Bu kadar kaliteli kadrodan bu kadar kötü randıman almakta ayrı bir başarı ister. Aydın Örs, ayak oyunlarıyla gönderildiği gün göreve Tanjevic geldiğinde o zaman başka bir site sert bir yazı yazmış ve dönen dolapları bir bir açıklamıştım. O dönemlerde Örs'ün gidip, Tanjevic'in geleceğini de daha Kasım ayında yazmıştım. Aylar sonra yazdığım senaryo takır takır işledi.

Biz bu kirli işleri yazarken ki o zamanlar ''Aman Örs olayını fazla kaşıma ekmeğinden olursun ..'' sözlerini de çok duyduk. Kimsenin ekmeğinden olduğu yok hayat devam ediyor. Tanjevic konusunda yazdıklarımdan sonra bir çok mail gelir ya da yazılarıma çeşitli yerlerde yorumlar yapılır. Kıt akıllı insanlar çıkar akıllarınca dalga geçerler.

En basitinden Mirsad olayının perde arkasını haber yaptığımızda Tanjevic'in, Mirsad'a, İspanya'da takım bulma mevzu geçtiğinde buna tepki koyanlar oldu. Hatta bazı gerizekalılar akıllarınca dalga geçmeye bile kalktı. Ben de diyorum ki Mirsad 2 kere açıklama yapmak istediğinde bunu engelleyen yönetime bir sorun neden engelledi ? Neden Mirsad'a cevap hakkı kullandırılmadı ? Efes'in doping skandalında Başkan Aziz Yıldırım hangi gazeteciye ''Mirsad olayını deşme fazla illa bir şey yazacaksan bizim açıklamalarımızı yaz.'' dedi ? Ya da bunu neden dedi ?

Konudan sapmayalım ciddi sıkıntılara gelelim ;

-Sayın Tanjevic'in, Mirsad için İspanya'da takım çalışması yapmasının nedeni ne ?

-Vidmar'a kaç para verildi ? Bu para verilirken herhangi bir komisyon payı oldu mu ?

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, İstanbul'a getirip balık yedirdiği Amerikalı siyahi Coach'la her konuda anlaşıp parada anlaşamayınca Tanjevic'le devam edip neden Fenerbahçe'ye yamadı ve bu olayı en az benim kadar bildiği halde Mahmut Uslu hangi ahlaki değerle bu olaya alet oldu ?

Amerikalı siyahi Coach'u bir kenara bırakalım .. Gelelim Tanjevic'e . Tanjevic de en az Demirel kadar çakaldır. Zira FIBA Başkanlığına oynayan Demirel'i, ''Ben Fenerbahçe'den kovulursam FIBA Başkanlığı için yaptığım lobi desteğini geri çekerim.'' diye tehdit edip ne yaptı ne etti Fenerbahçe'nin başında kaldı.

Bu oyuna alet olan Mahmut Uslu'yu ayrı bir yere koymak lazım. Fenerbahçe'deki kararları bakın kimler alıyor ;

-Oktay Mahmuti ile bu yaz anlaşıyorsunuz. Oktay Hoca GS'ın teklifini bu nedenle geri çeviriyor çünkü adam Fener'e gelmek istiyor. Ama siz son anda Oktay Hoca'ya verdiğiniz sözü yiyorsunuz ve cayıyorsunuz.

Neden ;

-Tanjevic, kovulmayı gururuna yediremeyip Turgay Başkana gidiyor ve yukarda yazdığım sözleri söylüyor ''Ben Fenerbahçe'den kovulursam FIBA Başkanlığı için yaptığım lobi desteğini geri çekerim.'' .. Turgay Demirel, Uslu'ya rica ediyor, Uslu bir şekilde Aziz başkanı ikna ediyor ve Tanjevic kalıyor.

Tanjevic geçen sene Mirsad'a diyor ki play-off'lar öncesi ''Seni takımda istemiyorum..'', Tanjevic, Mrsiç'e diyor ki ''Senin kaderin benim elimde olsa bu takımdan çoktan giderdin.'', Tanjevic, Ömer'e diyor ki ''Seni aslında düşünmüyorum ama yöneticiler kalmanı istiyor.'' .. Bu oyuncular çıkıp bunları dillendiremiyor zira nasıl dillendirsinler ? Adamlar ekmek paralarını kazanıyorlar. Ama rahatsız herkes ve herkesin bir güvercini var uçsun da insanları doğruyu göstersin diye kullandığı .. Oğuz Savaş bir maç sonrası ağlıyor sinirinden çünkü çok iyi oynarken kenara çekiliyor ve Tanjevic'e bunun nedenini sorduğunda ''Sen kalıplı bir uzunsun benim anlayışımda senin gibi uzunların süreleri çok fazla olmaz.'' .. Tanjevic, oyuncuları takıma küstürmüş durumda biz bu takımdan bir şeyler bekliyoruz.

Oyuncuların idmanlarda tekdüze çalışma ritminden rahatsız olduğunu herkes biliyor artık. Oyuncular, Coach'a rahatsızlıklarını dile getidiğinde ağzı bozuk olduğu bilinen Tanjevic'in, ''s.ktir'' çektiğini de biliyoruz.

Daha bunun Milli Takımlar kampında yaşananlar ve orada bizzat görevli olan arkadaşların bizleri söylediği olaylar var ki o ayrı bir konu olur.

Tanjevic, Türk Basketbolu için kara bir lekedir. Ve bu lekeyi Fenerbahçe'ye bulaştıranlar da derhal istifa etmelidir.

Yazının 1. bölümünü burada tamamlıyorum. Çok yakında Tanjevic'le ilgili bilinmeyen sır gibi olayların 2. bölümü de nbaturka.net de olacak.

NBATURKA-Kemal Erdem HAMAMCIOĞLU

Hiç yorum yok: