BIY AD

16 Kasım 2009 Pazartesi

Derbiyi Azmin Zaferi Kazandı


Maçtan önce kağıt üzerinde Fenerbahçe Ülker favori görünüyordu. Ama bu tip derbilerde favori olmanın maçı kazanmaya yetmeyeceğini Fenerbahçeliler, başta antrenör Tanjevic olmak üzere, pek anlamış gibi görünmediler. Daha önce bu tip maçları çok yaşayan biri olarak, kazanmanın takım halinde bir bütün olmaktan geçtiğini hatırlatmak isterim.
Galatasaray Cafe Crown, bu maçı ancak savumasıyla kazanacağını anlamış ve ona göre hazırlanmış. Fenerbahçe Ülker karşısında çok iyi bir mücadele sergileyerek haklı bir galibiyet aldılar. Galatasaraylılar saha içinde birbirleriyle ve kenar yönetimiyle bütünleşip, savaşçı bir oyun sergilediler. Bu inançlarının ve mücadelelerinin karşılığında da kendilerinden daha güçlü olan bir takımı yenmeyi başardılar.

Fener cephesinde ise haftalardır basketbol şubesinde yaşanan çalkantıların takımı hayli etkilediği gözlendi. Bunların başında Tanjevic geliyor. Antrenörün ne yaptığını anlamakta zorluk çektik. Oyuncu tercihleri ve yaptığı değişiklikler anlaşılmaz şekilde kötü ve gereksizdi. Örneğin Milli Takım’ın uzunları olan Semih, Oğuz ve Ömer’in karşısında bir tek Cemal, hem hücumda hem de savunmada üstünlük sağladı, buna çare bulamadı. Bir de takımın en çok süre olan oyuncusu Preldzic. Bunu anlamıyorum, çünkü takımda oyunu değiştirebilecek o kadar oyuncu var ki!. Preldzic’te bu ısrar nedendir? Bunda bilmediğimiz birşeyler mi var?

İkincu uzatmada Semih’i Jasaitis tuttu ve üst üste birkaç kez top almasını engelledi. Bu da gösterdi ki Fenerbahçe, kenardan destek almadan, oyuncuların inisiyatifine göre oynuyor. Zaten Tanjevic bütün maçı oturarak geçirdi. Demek ki kazanma konusunda pek umudu yoktu.

Maçta yaşanan tatsızlıklara söylenecek söz bulmak zor. Artık bıktık!. Olmaması gereken görüntüleri salonda görmek utanç verici. Saha içindeki oyuncuların iyi niyeti olayları fazla büyütmedi ve başka gerilimlerin yaşanmasını önledi. Bu da kötü görüntüyü örten iyi bir taraftı. Çünkü bu tip olaylara Basketbol Federasyonu gerekli cezayı veriyor, yine verecektir..


Hüsnü Çakırgil- STAR

Hiç yorum yok: