BIY AD

14 Kasım 2009 Cumartesi

Kritik Viraj Öncesi Son Demeçler..

Beko Basketbol Liginde kritik bir haftaya girerken, haftanın en önemli iki mücadelesi öncesinde taraflardan son açıklamalar geldi. Beşiktaş Cola Turka - Efes Pilsen mücadelesi zirvedeki iki takımın dev mücadelesine sahne olacakken, Galatasaray Cafe Crown - Fenerbahçe Ülker maçı ise ezeli rekabetin büyüsünü Abdi İpekçi Arena'nın parkelerine taşıyacak. İşte nefes kesecek bu iki zorlu randevu öncesinde tarafların son görüşleri;

Beşiktaş Cola Turka Antrenörü Burak Bıyıktay, Efes Pilsen maçı öncesinde yaptığı değerlendirmede; “Efes Pilsen’in kadro kalitesi ortada. Kaybetmelerine rağmen Olympiakos maçında da çok iyi mücadele ettiler. Evimizde iki taraf için de zorlu bir maç olacak. Biz kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Taraftarlarımızın da bu maçta bizleri yalnız bırakmamasını bekliyorum” dedi.

Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun, Beşiktaş Cola Turka ile son olarak Teknosa Türkiye Kupası’nda karşılaştıklarını hatırlatırken; “Olympiakos ile zorlu bir maç oynadık. İlk yarıda istediklerimizi yaptık ancak ikinci yarıda top kayıpları, hücum ribaundları ve hakemlerin de kolay faul çalması ile birlikte sahadan yenik ayrıldık. Beşiktaş Cola Turka ligde lider durumda ve başarılı sonuçlar aldılar. Son olarak Türkiye Kupası’nda rakibimizle karşılaştık ve zorlu maçı kazandık. Beşiktaş Cola Turka maçından galip ayrılmak istiyoruz” dedi.

Galatasaray Cafe Crown antrenörü Okan Çevik, Fenerbahçe Ülker derbisi ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada; "Sonuçta bu karşılaşmanın Galatasaray camiası açısından ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle de hazırlıklarımızı yapıyoruz. Seyirci avantajımızı da kullanmak istiyoruz. Yeni kurulan bir takım olmamıza rağmen mücadele ve basketbol seviyemiz her geçen gün yükseliyor. Takım içerisinde rolleri oturtmak zaman alıyor. Kaldı ki sezon başından bu yana sakatlık ve Milli takımlardaki oyuncular nedeniyle tam kadro çalışamadık. Kepez Belediyesi maçından bu yana tam kadro durumdayız. Bu nedenle zamana ihtiyacımız var. Zorlu Banvit deplasmanında ufak nüanslarla maçı kaybettik. Deplasman karşılaşmalarının zorlu olduğunu bildiğimiz için evimizdeki bütün maçları kazanmak istiyoruz. Futbol maçlarının da olmadığı bir haftada herkesin bu maçı izleyeceğinin bilincindeyiz. Abdi İpekçi Spor Salonu'nun dolacağına inanıyorum" dedi.

Fenerbahçe Ülker Şube Sorumlusu Nedim Karakaş, deplasmanda oynayacakları Galatasaray Cafe Crown mücadelesine değinirken; "Herşeyden önce Fenerbahçe ile Galatasaray'ın büyüklüklerine yakışan bir mücadele olacağına inanıyorum. Her branşta olduğu gibi basketbolda da rakibimizi yenme arzusundayız. Biz bu hafta Galatasaray'a misafir olacağız. Amacımız bu deplasman maçından iyi sonuçla dönmek olacak. Futbol karşılaşmalarının olmadığı bir haftaya bu maçın denk gelmesi de basketbolu ön plana çıkartacaktır. Gerginlikten uzak bir maç olmasını diliyorum. Ayrıca biz diğer takımlardan geride geliyoruz. Beklenmedik şansızlıklar yaşadık. Mirsad Türkcan'ın sakatlığı, Willie Solomon'un ilişkisinin kesilmesi ve Emir Preldzic'in de hastalanması bizim beklediğimiz basketbolun oynanmasına izin vermedi. Ama biz bunların üstesinden geleceğiz. Montepaschi Siena maçındaki oyunumuz da son derece başarılıydı" açıklamasında bulundu..

Hiç yorum yok: