BIY AD

11 Kasım 2009 Çarşamba

Avrupa'da Transfer Sürüyor..

Avrupa Liglerinde transfer rüzgârları esmeye devam ediyor. Beşiktaş Cola Turka'nın Euro Cup'ta ki rakiplerinden olan Alman ekibi Telekom Baskets Bonn, sakatlığı nedeniyle bir süre takımdan uzak kalacak olan ABD'li forvet Vincent Yarbrough'un yerine NBA patentli guard/forvet Ronald Dupree (fotodaki) ile anlaştı. 2003 yılında draft edilmeden Chicago Bulls forması ile NBA'e dahil olan 28 yaşındaki ve 1.99 boyundaki oyuncu sırası ile; Chicago Bulls, Detroit Pistons, Minnesota Timberwolwes ve Seattle Supersonics formaları giymişti. 2008 yılından itibaren NBA D-League takımlarından Tulsa 66ers ve Utah Flash formaları giyen deneyimli forvet, böylelikle ABD dışında ilk kez görev yapacak. Bu arada Alman ekibinde ayrıca forvet Alex King ve pivot Tim Ohlbrecht'inde sakatlıkları bulunuyor..

Brezilya'lı guardları Marcelinho Huertas'ın sakatlanmasının ardından transfer çalışmalarını hızlandıran İspanyol ekibi Caja Laboral, ABD'li guard Sean Singletary ile anlaşma sağladı. 24 yaşındaki ve 1.83 boyundaki Singletary, 2008 yılında Sacramento Kings tarafından 2. tur 48. sırada draft edilmiş, daha sonra da Phoenix Suns'a takas edilmişti. Suns forması ile 13 maça çıkan genç oyuncu daha sonra Charlotte Bobcats ile takas edildi. Bobcats forması ile 24 maça çıkan Singleton, son olarak D-League takımlarından Sioux Falls Skyforce forması giyiyordu..

Ülkemizde Fenerbahçe Ülker forması da giyen ABD'li atletik forvet James White, Türk Telekom'un Euro Cup'taki rakiplerinden olan Rus ekibi Spartak St. Petersburg ile sözleşme imzaladı. Rusya Ligine oldukça kötü bir başlangıç yapan ve oynadığı ilk 4 karşılaşmayıda kaybeden Spartak Saint Petersburg forması giyecek olan White, geçtiğimiz sezonu D-League takımlarından Anaheim Arsenal'de geçirmişti. D-League'de; 25.9 sayı, 5.1 ribaund ve 2.5 asist ortalamaları ile mücadele eden 27 yaşındaki ve 2.01 boyundaki deneyimli forvet, daha sonra 7 maçlık kontrat ile Houston Rockets'a imza atmış ve 2.0 sayı ortalaması yakalamıştı..

Hiç yorum yok: