BIY AD

26 Kasım 2009 Perşembe

Eurobasket KKTC Ligi'ne Yer Verdi, Rumlar Tepkili



Dünyanın en geniş veri tabanına sahip ve en çok takip edilen basketbol sitelerinden eurobasket.com, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Basketbol Ligi'ni veri tabanına aldı.


Bu gelişmeye Kıbrıs Rum yönetimi tepki gösterdi. Türk Ajansı-Kıbrıs'ın (TAK) haberine göre, Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu, konuya müdahale etmek için Uluslararası Basketbol Federasyonu'na (FIBA) başvuruda bulundu; ancak site editörleri geri adım atmadı. Haberi yapan İtalyan Pascucci "Eurobasket olarak Kuzey Kıbrıs Türk Ligi hakkında bilgi vermeye devam edeceğiz, çünkü böyle bir lig var. Konu basketbolsa, bizim için hiçbir şey kabul edilemez değildir. Spor insanları bölmek yerine birleştirmeli." ifadelerini kullandı.


Site, 22 Kasım'da "Kıbrıs'ta bir başka ilginç lig" başlıklı bir haberi yayınına aldı. İtalyan editör Gianni Pascucci imzalı haberde, "KKTC'de 8 takımlı bir lig var. Artık veri tabanımızda bu ligden de bahsedeceğiz. Her takımda en az bir yabancı bulunuyor." ifadesiyle lig hakkında bilgi verildi. Haber yayına girer girmez Rum yönetimi tepki gösterdi. Rumlar, "Adada sadece tek bir lig var. O da 'Kıbrıs' ligi. KKTC Ligi olamaz." iddiasıyla FIBA'ya başvurup, federasyonun Yunan Başkanı George Vasilakopulos'tan duruma el koymasını istedi. Eurobasket.com'un Yunan editörleri de sitede yaptıkları haberlerde, "Bu kesinlikle kabul edilemez. Orada sadece tek bir ülke ve tek bir lig var. Haberi yapanlar herhalde tarih bilmiyor." iddiasında bulundu.


Zaman

Hiç yorum yok: