BIY AD

23 Kasım 2009 Pazartesi

Karadeniz Fırtınası Güçlü Esiyor..

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi'nde heyecan altıncı hafta maçları ile devam ederken, geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi'ne katılma şansını son anda kaybeden Trabzonspor, 6. maçını da kazanarak hem A Grubundaki liderliğini hemde namağlup ünvanını sürdürdü..

Bu hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olan bordo-mavililer, ilk üç periyodunu geride kapattığı mücadele sonunda rakibini 81-79 mağlup ederek ligde mağlup olmayan tek takım olarak zirvedeki yerini korudu. Özellikle de 23 sayı kaydeden Fırat Aydemir'in performansı Trabzonspor için galibiyetin anahtarı oldu diyebiliriz. Selçuk Üniversitesi'ni deplasmanda 73-60 ile geçen Hacettepe Üniversitesi 6. maçında beşinci galibiyetini alarak zirve takibini sürdürürken, Pertevniyal'i 72-69 ile geçen Final Spor ile birlikte bu hafta karşılaşan iki ekip; Vestel ve Gelişim Koleji (Vestel maçı 79-64 kazandı) elde ettikleri 4 galibiyet ile A Grubunda zirve yarışına ortak olan diğer takımlar oldular..

B grubunda ise zirvede henüz kopma yok. Altıncı hafta sonunda tam beş takım 5 galibiyet ile zirvenin ortağı durumunda ve averajla sıralanmış durumdalar. Haftaya namağlup lider giren Genç Telekom deplasmanda Genç Banvitliler'e 73-62 mağlup olarak zirveyi kaybederken, bir diğer namağlup ekip Yeşilyurt ise Olin Gençlik takımına sahasında 75-61 mağlup olmaktan kurtulamadı. Akhisar Belediye'yi deplasmanda 82-77 ile geçen Uşak Belediyesi B grubunda zirve yarışına ortak olurken, Optimum Ted Ankara Kolejlileri deplasmanda 75-58 ile geçen İTÜ'de beşinci galibiyetini elde etti. Bu sonuçların ardından; Uşak Belediyesi, Genç Telekom, Yeşilyurt, İTÜ ve Olin Gençlik zirvedeki 5 takım oldular. Bu arada A grubunda Düzce Gençlik ve B Grubunda Akçakoca Poyraz takımları oynadıkları 6 maçı da kaybederek galibiyet ile tanışamayan iki takım olarak ligin dibine demir atmış durumdalar..

Hiç yorum yok: