BIY AD

13 Kasım 2009 Cuma

Ligin Zirvesinde Kritik Hafta..

Beko Basketbol Liginde oldukça kritik ve çekişmeli maçların yaşanacağı bir haftaya giriyoruz. Haftanın tansiyonu en yüksek mücadelesinde Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Arena'da kozlarını paylaşırken, namağlup zirvede yer alan Beşiktaş Cola Turka ile Efes Pilsen'in zorlu randevusuna ise Akatlar BJK Cola Turka Arena ev sahipliği yapacak..

15 Kasım 2009 Pazar günü saat 19:00'da başlayacak olan Galatasaray Cafe Crown - Fenerbahçe Ülker derbisinin iki takım için de önemini vurgulamaya gerek yok sanırım. Özellikle olaylı geçen son iki futbol maçının ardından iki camia açısından da bir hayli gergin geçmesi muhtemel bir mücadele olacak. Engin Kennerman, Ahmet Ersan Ergüler ve Ziya Özorhon hakem üçlüsünün yöneteceği karşılaşmanın biletleride Biletix'ten satışa sunuldu. Büyük bir bölümü şimdiden tükenen biletlerin satış fiyatı ise; Tribün 7 TL, Saha İçi 12 TL olarak belirlendi. Galatasaray taraftarları tek bilet ile ayrıca saat 16:30'da başlayacak olan Galatasaray - Kocaeli B.Ş.B. Kağıtspor, Bayanlar Basketbol Ligi maçını da izleyebilecekler. Karşılaşma ayrıca Spormax kanalından da naklen yayınlanacak. Ligde geride kalan 4 hafta sonunda 2 galibiyet 2 mağlubiyet elde eden Galatasaray Cafe Crown averajla yedinci sırada yer alırken, 3 galibiyet 1 mağlubiyeti bulunan Fenerbahçe Ülker ise averajla beşinci sırada yer alıyor. Bu arada yapılan protokol gereği Fenerbahçe Ülker taraftarı bu maçta salona alınmayacak diye de not düşelim..

Lider Beşiktaş Cola Turka ile ikinci sıradaki Efes Pilsen'in zorlu mücadelesi ise 15 Kasım 2009 Pazar günü saat 15:00'de başlayacak ve Murat Biricik, Mehmet Serdar Ünal ve Turgut Işık hakem üçlüsü tarafından yönetilecek. Spormax kanalından da naklen yayınlanacak olan karşılaşmanın biletleride Biletix'ten satışa sunuldu. Geçtiğimiz hafta oynanan Türk Telekom maçına göre çok daha fazla ilgi gören karşılaşmanın bilet fiyatları; Tribün 10 TL, Bench Arkası 40 TL ve Protokol 60 TL olarak belirlendi. Bilet satışlarının yüksek olması nedeniyle siyah-beyazlıların genelde boş olan pota arkasındaki portatif tribünü de kurduğu belirtildi. Ligde oynadığı 4 karşılaşmayıda kazanan Beşiktaş Cola Turka zirvede yer alırken, Efes Pilsen ise 3 galibiyet 1 mağlubiyet ile averajla ikinci sırada yer alıyor. Bu arada yaklaşık bir ay önce Teknosa Türkiye Kupası eleme grubu maçında karşı karşıya gelen iki ekibin o mücadelesini Efes Pilsen 81-80 ile kazanmayı başarmıştı. Beşiktaş Cola Turka'da sakatlığı süren Engin Atsür bu maçta oynayamayacak. Efes Pilsen'de ise çalışmalara başlayan ancak dün Olympiakos karşısında da forma giymeyen Preston Shumpert'ın durumu maç saatinde belli olacak..

Hiç yorum yok: