BIY AD

13 Kasım 2009 Cuma

Avrupa'dan Birkaç Sıcak Gelişme..

Avrupa Basketbolundan birkaç sıcak gelişmeyi paylaşayım. İlk olarak bir istifa haberi. Ülkemizde de oldukça önemli başarılar kazanmış ve geçtiğimiz Avrupa Şampiyonası'nda Hırvatistan milli takımının başında yer alan deneyimli coach Jasmin Repesa'nın bu görevinden ayrıldığı duyuruldu. Avrupa Şampiyonası'nı 6. sırada tamamlayarak önümüzdeki sene ülkemizde yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı kazanan Hırvatistan'ın yeni antrenörünün kim olacağı ise henüz belirlenmedi..

Avrupa'nın en önemli guardlarından olan ve yaşadığı sakatlıklar yüzünden son dönemde parkelerden bir hayli uzak kalan Litvanya'lı guard Arvydas Macijauskas, Yunan ekibi BC Olympiakos'tan ayrıldı. Daha önce; Neptunas, Lietuvos Rytas, TAU ve New Orleans Hornets formaları da giyen "Kalashnikov" lakaplı oyuncunun eski takımı Lietuvos Rytas'ın antrenörü Rimas Kurtinaitis, deneyimli oyuncuyu yeniden kadrolarında görmeyi umduğunu söyledi. Bakalım bu konuda gelişmeler nasıl olacak..

Yunanistan Ligi ekiplerinden Olympia Larissa, NBA patentli şutör guard/forvet Devin Green (fotodaki) ile sözleşme imzaladı. 2005 yılında draft edilmeden Los Angeles Lakers kadrosuna katılan ve ertesi sene NBDL takımlarından Los Angeles D-Fenders forması giyen 27 yaşındaki ve 2.01 boyundaki Green, daha sonra; 2007 yılında RheinEnergie Köln forması ile Avrupa'ya adım atmıştı. İtalya'da Teramo Basket forması da giyen başarılı oyuncu geçtiğimiz sezonu Belçika'nın Base Oostende takımında geçirdi. Ardından Dnipro takımında da kısa bir süre forma giyen Green, bu sezon başında Minnesote Timberwolwes kadrosunda NBA Yaz Liginde şansını denedi fakat NBA'e adım atamadı ve yeniden Avrupa'ya dönmüş oldu..

Son olarakta ülkemizden bir haber. Sezona beklenenden daha iyi bir başlangıç yapan Bursa temsilcisi Tofaş, ABD'li forvet Brandon Kyle Bowman ile anlaşma sağladı. 25 yaşındaki ve 2.04 boyundaki Georgetown mezunu oyuncu geçtiğimiz sezonu Alman Ligi ekiplerinden Telekom Baskets Bonn'da geçirmiş ve bu takımda forma giydiği 46 karşılaşmada; 14.3 sayı, 5.5 ribaund, 1.3 asist ve 1.0 top çalma ortalamaları ile mücadele etmişti..

Hiç yorum yok: