BIY AD

21 Haziran 2009 Pazar

Cengiz Karadağ-Galatasaray Cafe Crown Birlikteliği


Normalde böyle konularda takımın ismi daha önce yazılır ancak bu sefer farklı bir durum söz konusu. Biz açıldığımız zaman Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ile ilgili daha ağırlıklı yazacağımızı söylemiştik. Öyle de oldu nitekim. Takımımızın ligden düşmesiyle birlikte kapanacağına dair söylentilerin artması, bizim de Selçukla alakalı olarak son yazılarımızı hazırlamamıza sebep oldu diyebilirim.


Gelelim yazımızın asıl konusuna, Cem Cengiz Karadağ'a. Bu sezonu Konya ekibi Selçuk Üniversitesi'nde geçirdi koç. Son iki haftayı saymayalım canım. Kendisi bu sezonu bana kalırsa başarılı olarak geçirdi. Nasılına gelelim hemen, ligdeki en düşük bütçeli takıma sahipti Oyak Renault ile birlikte. Bu takım Oyak Renault galibiyetinden sonra play-off yapabilecek konuma gelmişti ancak kimi aklı selim ile hareket eden yöneticiler(!) ne de olsa ligde kaldık diyerek bıraktılar bu sezon için takımla ilgilenmeyi. Kimileri idi bunu yapan, ama balık baştan koktu. Bunu oyuncular kendileri itiraf ediyorlar, alınmaca gücenmece yok şimdi. Hem artık alındığınız zaman da bizi gönderemezsiniz değil mi takımdan, takım olsa belki de... Benim gözümde Cengiz Abi o takımı play-off mücadelesine sokmuş gibi, ya da şöyle diyelim; onun sezonunu içerideki Oyak maçı ile sonlandırıyorum kafamda. Elinde olan birşey yoktu çünkü. O haftaya kadar ligin en düşük bütçeli iki takımından yeni kurulmuş olanına çok da güzel basketbol oynatmıştı ama sonrası az önce anlattığım gibi.


Gelelim bir yardımcı antrenörde olması gereken özelliklere. Bir defa yardımcı koçunu iyi tanımalı. Bu noktada Cengiz Karadağ'ın en ufak bir eksiği yok, yıllardır Okan Çevik'in yardımcılığını yapıyor zaten. Yabancı oyuncu seçimlerinde başarılı olması gerekiyor bütçesi çok yüksek olmayan takımlarda, bu özellik de Cengiz Abi'de mevcut. Geçtiğimiz sezon 60k gibi rakamlara Ekene İbekwe ve Leroy Hickerson gibi Türkiye'de çok iyi performans gösterebilecek oyuncular getirdiğini biliyoruz. Bunun yanında iyi bir yardımcı antrenörün bana kalırsa oyuncularıyla ilişkisi iyi olmak zorunda ki Cengiz Karadağ ve oyuncularının ilişkisi(gerek yerli gerek yabancı) gözlemlediğim kadarıyla hep üst düzeyde olmuştur.


Tüm bu değerlendirmenin arkasından söyleyebileceğim, Cem Cengiz Karadağ Okan Çevikli Galatasaray için iyi bir seçim olmuştur. Umarım bu birliktelik hem Galatasaray Cafe Crown'a hem de ligimizin gelecek vaadeden koçlarından olan Cengiz Karadağ'a hayırlı olur.

Hiç yorum yok: