BIY AD

22 Haziran 2009 Pazartesi

A Milli Aday Kadro Tartışmalarla Açıklandı

Polonya’nın ev sahipliğini yapacağı Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Takım aday kadrosu, Polat Renaissance Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı..

Federasyon Başkanı Turgay Demirel, A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Bogdan Tanjevic'in de değerlendirmeler yaptığı basın toplantısına; Mehmet Okur'un durumu ve milli takıma alınması plânlanan bir yabancı oyuncu konuları damgasını vurdu. Mehmet Okur'un durumuna da değinen Tanjevic; "Hepiniz gibi Mehmet Okur'un Türk basketbolu için özel bir oyuncu olduğunu biliyorum. Bu statüye sahip olduğu için belli haklara sahip. Onunla başka oyuncularla yapamadığım şekilde konuştum. Son iki sene de fizik ve sakatlık sorunları yaşadığını biliyoruz. Bu yıl sağlık durumu nedeniyle bizimle olamayacağını ve hazır olması durumunda takıma katılacağı yönünde konuştuk. Aynı zamanda bu pozisyonda bizim elimizde genç oyuncular bulunuyor. Bu oyuncularla Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edeceğimizi düşünüyorum. Bu yaz Ersan İlyasova'yı power forvet pozisyonunda daha fazla kullanacağım" dedi.

A Milli Takıma dahil edilmesi gündemde olan yabancı oyuncu hakkında da yorum yapan tecrübeli coach; "Yabancı oyuncu seçerken bu oyuncunun kalbi ve isteği ile burada olması gerekiyor. Ondan sonra bu takımın atmosferini bozmayacak ve oyuncularla takıma saygı gösterecek biri olmalı. Hem iyi basketbol oynayacak hem de kenarda da bu performansı sergileyen oyuncu olması lazım. Kenardan destek vermek çok önemli bir konu. Yetenekli oyuncu olmalı ki biz de onu kadromuza alalım. Geçtiğimiz yıl Hidayet'in dakikası 22-23 civarındaydı. Geride kalan 17-18 dakikada kenarda arkadaşlarına büyük destek verdi. Bu sayede diğer oyuncuların da seviyelerini yukarıya çıkarttı. Böyle bir atmosfer içerisine girmesi gerekiyor. Ancak o şekilde seçebiliriz" açıklamasında bulundu. Bogdan Tanjevic, Cenk Akyol ile ilgili olarak; "Kendisi bana B Milli Takım'da yer almak istemediğini ve ABD'de çalışacağını söyledi. Ben yine de onu çağırmak istiyordum. Mehmet Yağmur ise iyi bir sezon geçirdi. Ancak fizik olarak en üst seviyede oynayabileceğini düşünmüyorum. İyi bir sezon geçirdiği için onu B Milli Takıma dahil ettik" dedi.

Bir diğer ilgi çekici konu ise sakatlığı nedeniyle aylardır basketboldan uzak kalan Engin Atsür'ün yinede aday kadroda yer alması oldu. Bu sezon iyi bir performans gösteren Tutku Açık ve Hakan Köseoğlu ikilisi ise yine ilginç bir şekilde coach Tanjevic tarafından aday kadroya davet edilmediler..

A Milli Takımımızın 17 kişilik aday kadrosunda ise şu oyuncular bulunuyor;
Fatih Solak (Aliağa Petkim), Cevher Özer (Beşiktaş), Barış Hersek (Darüşşafaka), Ender Arslan, Engin Atsür, Kerem Gönlüm, Kerem Tunçeri, Sinan Güler (Efes Pilsen), Oğuz Savaş, Ömer Aşık, Ömer Onan, Semih Erden (Fenerbahçe), Cemal Nalga, Evren Büker (Galatasaray), Hidayet Türkoğlu (Orlando Magic), Ersan İlyasova (Barcelona), Bekir Yarangüme (Türk Telekom)..

Hiç yorum yok: