BIY AD

11 Ekim 2009 Pazar

Niye 19 Mayıs?

Teknosa Türkiye Kupası maçlarının Konya ayağındaki maçların 19 Mayıs Spor Salonu'nda oynanmasına karar verilmiş. Biz de ÖSYM mantığıyla bir soru soralım size dedik.

Teknosa Türkiye Kupası maçları için Konya'da niçin 19 Mayıs Spor Salonu seçildi?

A-) Şehir merkezine en uzak salon olduğu için

B-) Maçlar boş tribünler önünde oynanınca oyuncular daha iyi konsantre olduğu için

C-) Yeni yapılmış salonda maç oynatmaya kıyamadıkları için

D-) Galatasaray Cafe Crown yardımcı antrenörü Cengiz Karadağ eskiden baş antrenör olarak bulunduğu salonda maç oynayıp eski günleri yadetsin diye

E-) Hepsi

Sorunun cevabını bulma işini size bırakıyoruz, öncesinde biraz tüyo vererek tabii:

Konya'da üç adet bu gibi maçlarda kullanılabilecek salon bulunmakta yeni projeyi saymazsak. Bunlardan bir tanesi 100. Yıl Spor Salonu, şehrin tam ortasında ama çok eski. Bir diğer salon yeni yapılan Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu, şehire uzaklığı yaklaşık 25 dakika.

Üçüncü ve son salonsa 19 Mayıs Spor Salonu, kimileri artık Torku Arena oldu diyorlar ama bilmiyorum, geçen sezon Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi'nin maçlarını oynadığı salon. Şehir merkezine yaklaşık bir saatlik mesafede bulunmakta salon.

Maçın 19 Mayıs Spor Salonu'nda olması tercihi sadece maçlara ilginin fazla olması adına kabul edilebilir, ama Konya kentinin maçtan haberdar edilmesi de başarılamadı ne yazıkki. Geçtiğimiz sezon Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi'nin ligden düşmesindeki en büyük faktör takımın Konya ile bütünleşememesi iken, bu yıl nasıl bu durum görülemez ve Konya şehrinin basketbolla arasında bir birliktelik kurulabilmesi adına bir şeyler yapılmaz aklım almıyor.

Hiç yorum yok: