BIY AD

21 Ekim 2009 Çarşamba

Ligde Transfer Tam Gaz..

Beko Basketbol Ligi heyecanının başlamasının ardından transfer borsasındaki hareketlilikte devam ediyor. Ligin henüz başında pek hazır görüntü çizmeyen iki ekip; Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Petkim, yaptıkları önemli transferlerle kadrosunu güçlendirdi..

Teknosa Türkiye Kupası'nda beklentilerden uzak bir performans sergileyen fakat lige güçlü Türk Telekom'u mağlup ederek başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, tecrübeli Alman pivot Patrick Femerling ile anlaşma sağladı. Ümit Türkoğlu'nun sakatlanması, Mohammed Kone'nin de gönderilmesinin ardından pota altı rotasyonunda sıkıntı yaşayan Güney ekibi, 2.16'lık pivot ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Geçtiğimiz sezonun büyük bir bölümünü sakat geçiren deneyimli oyuncu, Alba Berlin ile Almanya Liginde sadece 5 maça çıkabilmişti. Geçtiğimiz Avrupa Şampiyonası'nda Almanya milli takımında da yer alan Femerling, görev yaptığı 6 karşılaşmada ortalama 21.2 dakika sahada kalarak; 9.3 sayı, 3.8 ribaund, 0.3 asist ortalamaları yakalamıştı..

Tecrübeli coach Halil Üner'i göreve getirdikten sonra kadrosunu güçlendirmek için kolları sıvayan Aliağa Petkim, ülkemizde Pınar Karşıyaka ve Galatasaray Cafe Crown forması da giyen ABD'li forvet Quinton Robert Hosley ile 1 yıllık anlaşma sağladı. Pınar Karşıyaka'da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken ve ardından 2008 yılında Real Madrid'e transfer olan 25 yaşındaki başarılı forvet burada umduğunu bulamamış ve geçtiğimiz sezon içerisinde Galatasaray Cafe Crown'a transfer olmuştu. Sarı-kırmızılı ekipte 16 lig maçına çıkan 2.03'lük forvet; 16.1 sayı, 5.3 ribaund, 2.4 asist ve 1.6 top çalma ortalamaları yakalamıştı.. Hosley, Galatasaray formasıyla en yüksek skorunu da 25 sayı ile yeni takımı Aliağa Petkim maçında kaydetmişti..

Hiç yorum yok: