BIY AD

3 Ekim 2009 Cumartesi

Banvit&Tübad'da Şampiyon Efes Pilsen

Banvit & TÜBAD turnuvasının finalinde ev sahibi Banvitspor ile karşılaşan Efes Pilsen, 3 periyotu geride bitirdiği karşılaşmayı bitime 2 saniye kala Bootsy Thornton'un serbest atışları ile 83-81 kazanarak bu yıl 5.'si düzenlenen Banvit & TÜBAD turnuvasının şampiyonu oldu..

Lacivert-beyazlılarda; Bootsy Thornton 17 sayı ile en skorer isim olurken, Daniel Santiago ve Igor Rakocevic 16'şar sayı ile öne çıkan diğer isimlerdi. Preston Shumpert ise 12 sayı, 10 ribaund, 3 asist ile oldukça önemli katkı yaptı. Efes'te Kaya Peker ise bu maçta forma giymedi..
Banvitspor'da ise; 20 sayı bulan Lance Williams sahanın en skoreri olmayı başardı. Williams ayrıca maçtaki son saniye üçlüğünüde denedi fakat bu atışı isabetli olmayınca kupa Efes Pilsen'e gitti. Banvit'te ayrıca; Charles Davis 16 sayı, Yunus Çankaya ise 12 sayı ile öne çıkan diğer isimler oldular. Yunus Çankaya bu maçta 4/5 üç sayı isabetiyle tüm sayılarını dış atışlardan buldu..

Turnuvanın üçüncülük maçında Beşiktaş Cola Turka ile Union Olimpija karşı karşıya geldi. Beşiktaş'ta hafif sakatlıkları bulunan; Engin Atsür, Bradley Newley ve Cevher Özer'in yanısıra, Adem Ören ve Ömer Ünver'de bu maçta oynamayan isimlerdi. Bunca eksiğine rağmen siyah-beyazlılar güçlü Sloven ekibini Kevin Fletcher'ın bitime 8 saniye kala attığı üçlükle 82-80 mağlup ederek turnuvayı üçüncü tamamlamayı başardı.
Beşiktaş'ta 5/10 üç sayı isabetiyle oynayan tecrübeli kaptan Haluk Yıldırım 17 sayı ile en skorer isim olurken; Lonny Baxter 16 sayı, Mire Chatman ve Muratcan Güler de 11'er sayı ile diğer skorer isimlerdi.. Beşiktaş adına bu karşılaşmada 12/24 yani %50 isabet oranıyla atılan üç sayılık atışlar maçı kazandıran en önemli unsur oldu diyebiliriz.
Union Olimpija'da ise ülkemizden tanıdığımız Gasper Vidmar'ın 16 sayılık performansı galibiyete yeterli olmadı. Tecrübeli guard Sani Becirovic 14, Matt Walsh ise 11 sayı ile Sloven ekibi adına çift hanelere ulaşan diğer isimler oldular..

Beşincilik maçında ise Galatasaray Cafe Crown ile KızılYıldız karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 81-76 kazanan Sırp ekibi turnuvayı beşinci sırada tamamladı..
Sırp ekibi adına; 26 sayı, 13 ribaund, 3 asist ile oynayan 21 yaşındaki Nemanja Bjelica maçın kahramanı olurken, Elmedin Kikanovic 18, Filip Videnov ise 12 sayı ile skorda öne çıkan diğer isimler oldular..
Galatasaray'da ise yeni guard Darius Washington 26 sayı, 6 ribaund, 2 asist ile en dikkat çeken isimdi. Turnuva boyunca takımın en istikrarlı oyuncusu olarak görünen Radoslav Rancik 21 sayı, 8 ribaund ile karşılaşmayı tamamlarken, Evren Büker kaydettiği 12 sayı ile sarı-kırmızılılarda çift haneli sayılara ulaşan son isim oldu. Cemal Nalga'nın forma giymediği karşılaşmaya Mike Wilkinson'dan da yoksun çıkan Galatasaray'ın pota altı zaafı açıkça dikkat çekerken, rakip takımın iki genç uzunu Kikanovic ve Bjelica'nın istatistikleride bunu açıkça göstermeye yetti..

Hiç yorum yok: