BIY AD

12 Ekim 2009 Pazartesi

Türkiye Kupası'nda Heyecan Zirvede!

Teknosa Türkiye Kupası'na A ve C gruplarında oynanan ikinci karşılaşmalarla devam edildi. A grubunda; Kepez Belediyesi, güçlü Efes Pilsen'i 95-92 yenerek günün sürprizine imza atarken, Oyak Renault'u 103-57 gibi farklı bir skorla geçen Beşiktaş Cola Turka ise adeta gövde gösterisi yaptı. C grubu mücadelelerinde ise; Galatasaray Cafe Crown, pek zorlanmadığı maçta genç Bursa ekibi Tofaş'ı 82-70 ile geçerken, Pınar Karşıyaka ise oldukça çekişmeli geçen maçta Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 83-72 mağlup ederek gruptan çıkmayı hemen hemen garantiledi. 12 Ekim Pazartesi günü oynanacak maçlar ise adeta final niteliğinde olacak..

A grubunda günün maçı; Beşiktaş Cola Turka ile Kepez Belediyesi arasında oynanacak. Siyah-Beyazlıların bu maçta olası bir 5 sayının altındaki galibiyeti üçlü averaja göre Efes Pilsen'i kupanın dışına itmeye yetecek.. Maçı Kepez Belediyesi kazanırsa, Antalya ekibi ile birlikte Oyak Renault karşısında galibiyeti hemen hemen garanti olan Efes Pilsen son 8 takımdan biri olacak. Beşiktaş'ın 6 sayı ve üzeri galibiyetinde ise siyah-beyazlılar ile lacivert-beyazlılar gruptan çıkan iki takım olmayı başaracaklar. Tabi tüm bu hesaplar Efes Pilsen'in Oyak Renault'u yenmesi durumunda mümkün olacak...

C grubunda ise; Galatasaray Cafe Crown - Mersin Büyükşehir Belediyesi maçı güne damgasını vuracağa benziyor. Bu gruptaki son maçlarda Pınar Karşıyaka'nın deneyimsiz Tofaş karşısında galip geleceğini düşünürsek; üçlü averaja göre Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin gruptan çıkma şansını yakalaması için Galatasaray'ı 6 sayı farkla mağlup etmesi gerekiyor. Mersin ekibinin bu farkın altındaki galibiyetleri bile sarı-kırmızılıları Pınar Karşıyaka ile birlikte 8'li finale götürmeye yetecek. Çünkü sarı-kırmızılıların Pınar Karşıyaka maçından +2 averajı bulunurken, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Pınar Karşıyaka maçından kalan averajı ise -11 olmuştu. Güney temsilcisinin bu maçtan alacağı 7 farklı galibiyet üçlü averajını -4 yaparken, Galatasaray Cafe Crown'ın averajı ise -5'e indirmiş olacak ve sarı-kırmızılıları kupanın dışına itmeye yetecek.. Pınar Karşıyaka eğer Tofaş karşısında galip gelirse, Galatasaray Cafe Crown - Mersin Büyükşehir Belediyesi maçının skoru ne olursa olsun İzmir temsilcisi gruptan çıkmayı başaracak..

Hiç yorum yok: