BIY AD

8 Ekim 2009 Perşembe

Teknosa Türkiye Kupası'nda İlk Günün Ardından..

Teknosa Türkiye Kupası heyecanı, B ve D Gruplarında oynanan maçlarla başladı. Günün ilk maçında Bornova Belediyesi, favori gösterilen Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 63-60 mağlup ederek sürpriz sayılabilecek bir sonuca imza attı. Kupanın favorilerinden Türk Telekom, Erdemir'i 99-73 ile rahat geçerken, son günlerin formda ekibi Banvitspor, Darüşşafaka Cooper Tires'ı 81-67 ile geçmeyi başardı. Günün son maçında ise Fenerbahçe Ülker, ilk yarısında zorlandığı karşılaşmada Aliağa Petkim'i 100-71 gibi farklı bir skorla geçmeyi başardı..

Bursa'da oynanan maçta Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi karşı karşıya geldiler. Bornova adına; 25 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 4 top çalma ile oynayan Joshua Shipp galibiyetin baş mimarı oldu. İzmir ekibinde; Ivan Koljevic 16, Albert Brown ise 10 sayı ile skorda önce çıkan diğer isimlerdi. Antalya ekibinde ise; 14 sayı ile oynayan Önder Külçebaş dışında çift haneli skora ulaşan isim olmadı. Aaron Jackson'ın; 9 sayı, 6 ribaund, 4 asist'lik performansı da galibiyete yeterli olmadı..

Günün ikinci maçında Türk Telekom ile Erdemirspor karşı karşıya geldiler. Tecrübeli yıldızları ile sonuca rahat giden Türk Telekom'da; 29 sayı (2s: 4/6, 3s: 7/8) 5 ribaund, 2 blok ile oynayan ABD'li forvet Lamayn Wilson zaferin mimarı oldu. Serkan Erdoğan; 24 sayı (2s: 4/6, 3s:4/6) 4 ribaund, 5 asist ve Demond Mallet 22 sayı (2s. 3/3, 3s: 5/7) ile öne çıkan isimlerdi. Erdemir'de Leon Williams 18 sayı kaydederken, Erkan Veyseloğlu da 13 sayı ile karşılaşmayı tamamladı..

Lige en hazır görünen ekiplerden birisi olan Banvitspor ile genç bir kadro oluşturan Darüşşafaka Cooper Tires günün üçüncü maçında karşılaştılar. Daçka ilk periyotu 1 sayı ile önde kapatsa da güçlü rakibine daha fazla direnemedi ve sahadan farklı mağlup ayrıldı. Banvit'te; Chuck Davis 25 sayı, 6 ribaund, 8 asist ile takımının en başarılı ismi oldu. Keith Simmons 11 sayı kaydederken, Barış Ermiş, Goran Cakic ve Yunus Çankaya 10'ar sayı kaydettiler.. Daçka'da ise; Stefan Jackson 19 sayı ile en skorer isim olurken, Melih Mahmutoğlu da 15 sayı kaydetti..

Günün son maçında güçlü Fenerbahçe Ülker, ilk yarıda zorlansa da Aliağa Petkim'i farklı geçmeyi başardı. Sarı-lacivertlilerde; Will Solomon 18, Ömer Aşık 17, Lynn Greer ve Terence Kinsey 14'er sayı kaydettiler. Aliağa Petkim'de kaydettiği 25 sayı ile maçın en skorer ismi olan Lorenzo Gordon ile birlikte, 10 sayı kaydeden Reha Öz dışında çift haneli skora ulaşan isim olmadı..

Hiç yorum yok: