BIY AD

31 Ekim 2009 Cumartesi

Coach'lardan Kura Değerlendirmesi..

FIBA Euro Cup gruplarının belirlenmesinin ardından kupadaki temsilcilerimizin coachları, gruplarındaki rakiplerini sıcağı sıcağına değerlendirdiler..

Türk Telekom baş antrenörü Murat Özyer, AA'ya verdiği demeçte genel olarak kuradan memnun olduğunu dile getirirken; ''Charleroi Spirou takımı tempolu basketbol oynayan, Avrupa Kupası geleneği olan bir takım. Spartak St. Petersbourg ekibi ile hazırlık döneminde İtalya'da karşılaşmıştık. Güçlü bir kadrosu var. Bilbao İspanya'da son üç sezondur yıldızı parlayan bir ekip. Donetsk'de ise Türkiye liglerini tanıyan oyuncular var. Ben sporcularıma inanıyor ve güveniyorum. Bizim büyük hedeflerimiz var. Amacımız adım adım ilerleyerek finale adımızı yazdırmak.'' dedi..

Beşiktaş Cola Turka coachı Burak Bıyıktay ise Turkbasket'e yaptığı açıklamada DKV Joventut Badalona'nın 2 yıl öncesine oranla Ricky Rubio'nun kaybı nedeniyle gücünden çok şeyler kaybettiğini belirterek; ''Ancak yine de İspanyol ekolünden geliyorlar. Yüksek tempoda oynadıklarından onlarla mücadele etmek oldukça zor oluyor. Daha takım oyununa yakın bir kadroları bulunuyor. Bunu ligde oynadıkları istatistiklerden anlıyoruz. Tucker, Tripkopvic ve Valters kesinlikle dikkat edilmesi gereken oyuncular'' şeklinde konuştu. Rusya'nın UNICS Kazan ekibinin de Avrupa'da oldukça deneyimli bir kulüp olduğunun altını çizen Burak Bıyıktay, '' Kadrolarında; Popovic, Stombergas, Samoylenko gibi deneyimli oyuncuları, Kresimir Loncar gibi etkili pivotları var. Kazan her zaman zorlu bir deplasman olmuştur. Rusya Ligi'ne de iyi başlayıp, 2'de 2 yaparken, Dinamo Moskova'yı yendiler.Mutlaka dikkat edilmesi gereken bir rakip'' açıklamasını yaptı. Alman ekibi Telekom Bonn'un son 2 yıldır Bundesliga'da final oynadığını vurgulayan coach Bıyıktay, ''Umarım çok zayıf bir takım görüntüsü çizmezler. Aksi takdirde grupta dengeler çabuk değişebilir.'' dedi..

Galatasaray Cafe Crown antrenörü Okan Çevik ise AA'ya yaptığı açıklamada; ''Zorlu bir grupta mücadele edeceğiz. Avrupa Kupası'nda yer alan 32 takım da birbirinden güçlü. Henüz takımları analiz etme fırsatımız olmadı, ancak Alba Berlin'in Avrupa'da tecrübesi oldukça fazla. Azovmash, bütçesini daraltmasına rağmen her sene Avrupa kupalarında başarılı sezonlar geçiriyor. İtalyan ekip BancaTercas Teramo'yu da inceliyoruz. Amacımız grupta ilk iki takım arasına girmek. Kepez Belediyesi maçından sonra tam takım olarak idman yaptık. Her geçen gün iyiye gideceğimizi düşünüyorum.'' dedi..

Hiç yorum yok: