BIY AD

7 Ekim 2009 Çarşamba

Benetton Yıkıldı, Maroussi Avantajlı..

2009-2010 sezonunda Euro League'de yer alacak son iki takımın belirleneceği eleme turunda ilk maçlar sonunda Yunan ekibi BC Maroussi ve Fransız temsilcisi Entente Orleanaise, rövanş maçları öncesinde büyük avantaj yakaladılar..

Günün ilk maçında Atina ekibi BC Maroussi ile Alman Liginin en güçlü ekiplerinden ALBA Berlin, Barış ve Dostluk Spor Salonu'nda karşı karşıya geldiler. Beklenenin aksine taraftar ilgisinin çok az olduğu karşılaşmayı sadece 950 seyirci izledi. Maça favori çıkan Yunan ekibi karşısında ilk yarıda fırtına gibi esen Alba Berlin, devreyi 38-30 önde tamamladı. İkinci yarıda suskun skorerlerinin devreye girmesiyle farkı kapatıp öne geçen Maroussi ekibi, üçüncü çeyreği 58-51 maçı da 79-70 kazanarak Berlin'deki maç öncesinde önemli bir avantaj yakaladı.. Yunan ekibinde; 19 sayı, 5 ribaund, 2 asist ile oynayan genç pivot Dimitrios Mavroeidis maçın yıldızı olurken, Yunan milli takımınında önemli oyuncusu Kostas Kaimakoglou 16 sayı, Michalis Pelekanos 14 ve ABD'li guard Billy Keys 12 sayı ile skorda öne çıkan diğer isimlerdi.. Konuk ekipte ise Karadağ'lı pivot Blagota Sekulic; 14 sayı, 9 ribaund, 2 blok ile oynamasına rağmen mağlubiyete engel olamadı. Eski Efes'li Rashad Wrigth ve Immanuel McElroy 12'şer sayı atarken, eski Türk Telekom'lu Boşnak Kenan Bajramovic ise forma giydiği 8 dakikada sadece 4 sayı atabildi..

Günün ikinci maçında ise İtalyan basketbolunun en önemli ekiplerinden olan Benetton Gioco Digitale, favori olarak çıktığı karşılaşmada Fransız temsilcisi Entente Orleanaise Orleans ekibine sahasında 73-82 mağlup olarak taraftarlarına büyük hayal kırıklığı yaşattı. Palaverde'de oynanan ve 2440 seyircinin izlediği mücadelede ilk periyot 20-20 eşitlikle tamamlandıktan sonra ikinci çeyrekte adeta Orleans fırtınası esti. Bu çeyrekte 21-2'lik bir seri yakaladıktan sonra periyotu 27-6 gibi inanılmaz bir skorla geçen Fransız ekibi, ilk yarıyı da 26-47 önde tamamlamayı başardı. Başabaş geçen üçüncü çeyreğin sonunda farkı sadece 3 sayı kapatabilen Benetton Treviso ekibinin, son çeyrekteki 25-16'lık üstünlüğü farkın kapanmasına yetmedi ve Fransız ekibi Entente Orleanaise ikinci maç öncesinde çok büyük bir avantaj yakalamış oldu. Benetton'da; 5/10 üç sayı isabeti ile 23 sayı kaydeden ABD'li skorer Cartier Martin'in çabaları sonucu değiştirmezken, onu 19 yaşındaki ve 2.13 boyundaki Litvanya'lı power forvet Donatas Motiejunas 12 sayı, ABD'li forvet Judson Wallace 11 sayı ve Hırvat guard Davor Kus 10 sayı ile takip ettiler. Karşılaşmayı 5 sayı ile tamamlayan eski Karşıyaka'lı Gary Neal ise 1/7 üç sayı isabeti ile ev sahibi ekipteki en büyük hayal kırıklığı oldu.. Konuk ekipte ise karşılaşmayı; 22 sayı (2s: 1/2, 3s: 6/9, 1s: 2/2) 6 ribaund, 2 top çalma, 2 asist ile tamamlayan ABD'li guard Cedrick Banks galibiyetin baş mimarı oldu. ABD'li power forvet Justin Doelmann; 18 sayı, 6 ribaund ve ABD'li forvet Austin Nichols; 13 sayı, 3 asist, 3 top çalma ile galibiyette öne çıkan diğer isimler oldular..
Bu sonuçla birlikte Benetton Basket Treviso, Fransa'daki maçı 10 sayı farkla kazanamazsa Efes Pilsen'in gruptaki son rakibi Fransız ekibi Entente Orleanaise olacak..

Hiç yorum yok: