BIY AD

5 Ekim 2009 Pazartesi

Siena'dan Bir Zafer Daha..

İtalya Birinci Basketbol Ligi Seria A'da Süper Kupa heyecanı Siena kentinde yaşandı. Geçtiğimiz yılın Lig ve İtalya Kupası Şampiyonu (-ki İtalya Liginin tartışmasız en iyi takımı) olan Montepaschi Siena ekibi, 2009 yılı Süper Kupa maçında geçtiğimiz sezonun İtalya Kupası finalisti Virtus Bologna'yı 87 - 65 ile geçerek bu kupanın da sahibi olmayı başardı..

Siena'nın Afrika'lı forveti Romain Sato, 19 sayıyla maçın en skorer oyuncusu olurken, 28 yaşındaki forvetin; 19 sayı, 4 ribaund, 4 asistlik harika performansı başarılı oyuncunun ayrıca MVP ödülünü almasını da sağladı. Ev sahibinde 32 yaşındaki deneyimli guard Terrell McIntyre 15 sayıyla takımının en skorer ikinci oyuncusu olurken, onu; Benjamin Eze, Nikolaos Zisis ve Ksistof Lavrinovic 9'ar, Henry Domercant ise 8 sayı ile takip etti..

Virtus Bologna'da ise İspanyol pivot Diego Fajardo'nun 17 sayısı yenilgiyi önleyemezken, ABD'li forvet LeRoy Hurd 14, Fin guard Petteri Koponen 13 ve Sırp forvet Dusan Vukcevic 10 sayı ile konuk ekipte öne çıkan diğer isimler oldular. Bu arada iki ekip arasında 22 Şubat 2009 tarihinde oynanan İtalya Kupası finalinde Montepaschi Siena ekibi Bologna temsilcisini 70-69 mağlup ederek kupaya uzanmıştı..

Hiç yorum yok: