BIY AD

9 Ekim 2009 Cuma

CSKA Rövanşı Almayı Başardı: 73-83

Efes Pilsen ile CSKA Moskova arasında oynanan ikinci hazırlık karşılaşmasını Rus ekip baştan sona kadar üstün götürerek 73-83'lük skorla kazanmayı başardı. Özellikle savunmada çok aksayan Efes Pilsen'de ilk maçta parmağı çıkan Bootsy Thornton bu maçta forma giymedi. Rus ekibinde ise eski Efes Pilsen'li Trajan Langdon ilk maça göre oynamayan tek isimdi..

Karşılaşmaya; Ender, Rakocevic, Smith, Kaya ve Santiago beşi ile başlayan Efes Pilsen karşısında ilk çeyrekte adeta CSKA fırtınası esti. Maça 11-2'lik bir seri ile başlayan Rus ekibi ilk çeyreğide 14-29 önde tamamladı. İkinci çeyrekte biraz daha toparlanan lacivert-beyazlılar hücumda etkili olsalar da farkı bir türlü kapatamayınca ilk yarı 30-46 CSKA Moskova lehine sonuçlandı. Üçüncü çeyreğide yüksek yüzdeli şutlarla geçiren Rus ekibi, bu periyotu da 53-67 önde tamamlamayı başardı. Son çeyrektede farkın kapanmasına izin vermeyen konuk ekip %70 (12/17) ile üç sayı attığı karşılaşmadan 73-83 galip ayrılarak bir gün önceki mağlubiyetin rövanşını da almış oldu..

Efes Pilsen'de; 16 sayı kaydeden Charles Smith en skorer isim olurken, tecrübeli oyuncu 5 top çalma ile de takımına büyük katkı sağladı. Lacivert-beyazlılarda; Preston Shumpert 12, Igor Rakocevic 10, Mario Kasun ise 9 sayı ile skorda öne çıkan diğer isimler oldular.. CSKA Moskova adına ise ilk maçta da fazlasıyla etkili olan ve bu maçta 4/4 üç sayı isabetiyle toplamda 18 sayı kaydeden Ramunas Siskauskas en skorer isim oldu. Genç Rus power forvet Andrey Vorontsevich 3/4 üç sayı isabeti ile 15 sayı kaydederken, Rus pivot Dimitry Sokolov ise karşılaşmayı 12 sayı ile tamamladı.. CSKA Moskova bu maçta böyle yüksek yüzdeli dış şut atarken Efes Pilsen'in üç sayı yüzdesi ise sadece %26 (5/19)'da kaldı..

Bu hazırlık maçlarının ardından hiç ara vermeden 9 Ekim Cuma günü İzmir'e geçecek olan lacivert-beyazlılar, 10 Ekim'de Beşiktaş Cola Turka ile Teknosa Türkiye Kupası'nda ilk maçına çıkacak. Bu yorgunluğun takıma ne ölçüde yansıyacağı da şimdilik merak konusu..

Hiç yorum yok: