BIY AD

7 Ekim 2009 Çarşamba

Küçük Lorbek Cajasol'de..

Lorbek kardeşlerin küçüğü Domen Lorbek, yeni sezon öncesi İspanya'nın Cajasol Sevilla ekibi ile anlaştı.. Polonya'daki Avrupa Şampiyonası'nda Slovenya milli takımında da başarılı bir performans çizen 24 yaşındaki deneyimli şutör guard/forvet, geçtiğimiz sezonu İtalya'nın Benetton Basket Treviso takımında tamamlamıştı..

İspanya Birinci Ligi ACB'ye hiçte yabancı olmayan Sloven oyuncu, 2007-2008 sezonunu Estudiantes Madrid ekibinde geçirmişti.. Geçtiğimiz sezon Benetton Treviso formasıyla İtalya Birinci Ligi Seria A'da; 6.0 sayı, 2.3 ribaund ve 1.0 top çalma ortalaması tutturan Lorbek, Euro Cup maçlarında ise; 8.8 sayı, 2.4 ribaund ve 1.4 asist ortalamaları ile mücadele etmişti. 1.98 boyundaki deneyimli oyuncu, 8 maçta forma giydiği 2009 Avrupa Şampiyonasında ise; 5.9 sayı, 2.0 ribaund ve 1.1 asist ortalamaları yakalamıştı..

ACB Liginin ilk haftasında ligin güçlü ekiplerinden Real Madrid'i konuk edecek olan Cajasol Sevilla, yeni sezon öncesi; Unics Kazan'dan Tariq Kirksay, New Jersey Nets'ten Maurice Ager ve Cibona'dan Earl Calloway gibi önemli transferlere imza atmıştı. Sevilla ekibinde asistan coachluk görevinde ise Fenerbahçe'nin efsane pivotlarından Hırvat Zan Tabak yer alıyor..

Hiç yorum yok: