BIY AD

14 Ekim 2009 Çarşamba

Transferde Hareketli Günler..

Beko Basketbol Ligi heyecanının başlamasına kısa bir süre kala transfer borsasında hareketlilik henüz dinmiş değil. Uzun süredir Beşiktaş Cola Turka'nın gündeminde olan ve siyah-beyazlıların ilk teklifine evet diyen Ermal Kurtoğlu, Efes Pilsen ile yaptığı son görüşmenin ardından tercihini lacivert-beyazlılardan yana kullandı ve Efes Pilsen ile 2 yıllık anlaşma sağladı.. Sezon başında belirlenen bütçenin aşılacağı gerekçesiyle ilk etapta bu transfere onay vermeyen başkan Tuncay Özilhan'ın Teknosa Türkiye Kupası maçlarından sonra bu transfere yeşil ışık yaktığı ve Arnavut asıllı oyuncunun da "yuvam" dediği Efes Pilsen'in son teklifini kabul ettiği öğrenildi..

Transferde hareketli günler görebileceğimiz bir diğer takım ise Fenerbahçe Ülker. Yunan ekibi Olympiakos'ta rotasyona giremeyen genç Sırp Zoran Erceg'in sarı-lacivertlilere kiralık olarak transferi gündemde. Erceg geçtiğimiz günlerde B92.net adlı internet sitesine; "Benim pozisyonumda Linas Kleiza, Nikola Vujcic ve Bourousis var ve benim oynama sürem çok daha azalacak. Bir Euro League takımına kiralanacağım. Menajerim Dragan Delic, Fenerbahçe coachu Bogdan Tanjevic ile görüşüyor.." açıklamasını yaptı. Fenerbahçe Ülker cephesinde ise henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı..

Teknosa Türkiye Kupası'nda başarılı maçlar çıkartan İzmir'in genç ekiplerinden Pınar Karşıyaka, geçtiğimiz sezonun son bölümünde Beşiktaş Cola Turka forması giyen 32 yaşındaki deneyimli pivot K'Zell Ray Wesson ile anlaşma sağladı. Karşıyaka'nın, Türkiye Kupası maçlarında bir türlü bekleneni veremeyen Sloven pivot Martin Mihajlovic'i gönderip, Bulgar pasaportu taşıyan ABD'li K'Zell Wesson ile sözleşme imzalaması bekleniyor. Geçtiğimiz sezon Beşiktaş formasıyla; 13.1 sayı, 6.7 ribaunt, 2.6 asist, 1.1 blok ortalaması tutturan 2.01'lik pivotun, Cumartesi günkü Bornova Belediye maçına yetişme ihtimalide bulunuyor..

Tecrübeli oyuncusu Ümit Türkoğlu'nun tendonlarından sakatlanmasının ardından uzun oyuncu sıkıntısı yaşayan Erdemirspor, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde beklentilerden uzak kalan Mohammed Kone'yi kiralamaya çalışıyor. 28 yaşında ve 2.11 boyundaki Fildişi Sahilleri asıllı Fransız oyuncunun yaklaşık 7 aylık bir sözleşme ile Karadeniz ekibine dahil olabileceği öğrenildi..

Hiç yorum yok: