BIY AD

24 Haziran 2009 Çarşamba

Scouting Çalışmaları(1)-Marcus Hall

Siyah formalı oyuncu Marcus Hall.
İsim: Marcus Hall

Mevkii: Point Guard

Takımı: Levski-Bulgaristan

Kolej: Colarado

Lise: Jersey Village

Marcus Hall çok yetenekli, adeta basketbol için doğmuş bir oyuncu. Bu büyük yeteneği şu an basketbolcu olarak izliyoruz ancak lisede iken atletizm dalında da çok başarılıymış ve zor kurtulmuş atletizm hocalarının elinden. Bulunduğu ilçenin en iyi uzun atlayıcısı ve koşucusuymuş Hall. Allah'a şükür basketbol oynamaya karar vermiş de biz de onu şimdi seyredebiliyoruz. Fazla gevezelik ettik, kusura bakmayın devam edelim. Hall 29.6 sayı ortalaması ile lise kariyerini tamamlamış. Bir maçta 58 sayı atarak Jersey Village lisesinin tarihine geçmiş, bir maçta en fazla sayı atan oyuncu olarak. Bir defa All-American Second Team'e seçilmiş.

Yine lise yıllarında 100 metreyi 10.8 saniyede koşma başarısı göstererek ne kadar hızlı bir oyuncu olduğuna dair de elimize bir kanıt bırakmayı ihmal etmemiş yetenek patlaması yaşayan genç adam.

Bu başarılı geçen lise kariyeri ile birlikte NCAA'de birçok takımın dikkatini çeken oyun kurucu oyuncu yetiştirmedeki başarısıyla ünlenen ve basketbolun Ajax'ı olarak tabir edilen Colarado'nun yolunu tuttu. NCAA'de Freshman sezonu haricinde sürekli ilk beş oyuncusu olarak göze çarpan oyuncu asıl patlamayı basketbola bir sezon ara verdiği 2006-2007 sezonun ardından yaşadığı Senior yılında yaptı. 14 sayı 3.9 ribaund ve 4 asist gibi NCAA için çok iyi ortalamalar yakalayan Hall, 1.8 gibi yüksek bir top çalma ortalaması da tutturmayı başardı.

Kısa boylu olması nedeniyle NBA takımlarında boy gösteremeyen Hall, ilk profesyonel tecrübesini Bulgaristan'da yaşadı. Sezonu Levski'de geçiren point guard Bulgaristan Ligi'nin oyuncusu seçildi Eurobasket tarafından. 22.3 sayı 3.5 ribaund ve 3.9 asist ortalamasını yüzde 59'luk iki sayılık ve yüzde 37'lik üç sayılık isabet oranı ile yakalayan oyuncu takımını ligde ikinciliğe taşıdı. 31 sayı 11 ribaund 12 asist ile oynadığı CSKA Sofya maçındaki performansı ile şimdiden Bulgar Ligi'nin unutulmazları arasına adını yazdırdı Marcus Hall.
İyi bir penetre yeteneğine sahip oyuncu futbol tabiriyle son vuruşlarda da çok etkili. Fena sayılmayacak bir şuta sahip olan Hall, Türkiye'deki takımlar için biçilmiş kaftan.

4 yorum:

ako dedi ki...

Dediğin gibi yetenekli bir oyuncuya benziyor. Yine Bulgar liginde oynayan Willie Deane takımından (Lukoil Academic) ayrılıyormuş. O da bizim ligde iyi işler yapabilir.

Alperen dedi ki...

Willie Deane de iyi bir oyuncu haklısın ancak biz daha çok Avrupa'da yeni sahneye çıkan ya da Avrupa'da hiç oynamamış oyunculardan bahsetmek istiyoruz.

Teşekkürler

Eren Aydın dedi ki...

Bu adamda kesinlikle iş var. Türkiye semalarında görürüz umarım :)

Adsız dedi ki...

iyi bir oyuncuya benziyor gerçekten. kim alacak bakalım onu