BIY AD

14 Ekim 2009 Çarşamba

Olympiacos'a Cavs Ağır Geldi..

Euro League American Tour'09 kapsamında Cleveland Cavaliers'a konuk olan son Yunanistan Ligi finalisti BC Olympiacos, ilk periyotta direnmesine rağmen NBA'in güçlü ekibine bir ara 30 sayı geriye düştüğü karşılaşmada 111-94 mağlup olmaktan kurtulamadı..

Cavs'da sahada 30 dakika ile en çok kalan isim olan Daniel Gibson, kaydettiği 15 sayı ile de takımının en skorer ismi olmayı başardı. LeBron James, 5/9 şut isabetiyle 12 sayı üretirken; 4 ribaunt, 7 asist ve 2 top çalma ile galibiyette öne çıkan bir diğer isimdi. Anderson Varejao; 13 sayı, 8 ribaund ile oynarken; J.J. Hickson ise 13 sayı kaydetti. 21 dakika sahada kalan Shaquille O'Neal; 6/10 şut isabetiyle 12 sayı, 5 ribauntluk bir performans sergiledi.. BC Olympiacos'ta ise yine NBA patentli oyuncular skorda öne çıkmayı başardılar. Pire ekibinde Josh Childress; 16 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile oynarken, Litvanyalı forvet Linas Kleiza ise; 16 sayı, 5 ribaund ile mücadeleyi tamamladı. Kırmızılarda ayrıca İsrailli oyuncu Yotam Halperin 14 sayı, 5 asist ile dikkat çekici bir performans sergilerken, maça ilk beşte başlayan Sofoklis Schortsanitis ise sadece 4 sayı üretebildi. Yunanistan'ın son dönemlerdeki en önemli oyuncularından olan ve NBA için de ismi sıkça geçen Ioannis Bourousis ise sahada sadece 8.10 dakika kalmasına rağmen 6 faulle oyun dışı kalarak ilginç bir detaya imza attı..

Bu arada maç içerisinde "Baby Shaq" lakaplı Yunan pivot Sofoklis Schortsanitis'in bir fast-break'te blok yapmaya çalışırken Shaquille O'Neal 'ı tribüne kadar göndermesi ise maçın en dikkat çekici ve ilginç anlarından biriydi.. Maçın özet görüntülerinde de bu ilginç olaya yer verilmiş..

1 yorum:

Metiuw dedi ki...

Dünya üzerinde bunu anca küçük kardeşi yapabilirdi shaq'a:))