BIY AD

24 Eylül 2009 Perşembe

Murat Özyer'den Durum Değerlendirmesi

Türk Telekom Baş Antrenörü Murat Özyer, kulübün resmi internet sitesine takımın Bolu ve İtalya kamplarınıda kapsayan bir değerlendirme yaptı. Yeni sezon hazırlıkları döneminde özellikle oyun kurucu bölgesinde sakatlıklar yüzünden sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayan tecrübeli coach, yinede gidişattan memnun olduğunun da altını çizdi. Özyer ile yapılan söyleşi şöyle;

- Bolu kampından hemen sonra hazırlık döneminizin 2.etabı olarak adlandırdığınız İtalya kampı programınız nasıldı?
Bolu’daki 8 günlük kamptan sonra İtalya’ya gittik.Tutku, Mallet ve Soner yani üç oyun kurucumuzun da sakat olması sebebi ile Bolu’daki Banvit, İtalya kampının başındaki Air Avelino ve Siena maçlarını da iptal etmek zorunda kaldık. Bormio ‘da 3, daha sonra geçtiğimiz Biella ‘da ise 2 maç yaptık ve Ankara’ya döndük. İtalya kampımız sırasında kondisyon, teknik ve taktik idmanlarımızı da sürdürdük.

- İtalya’da geçirdiğiniz 14 günde bu kamp için koyduğunuz hedefler nelerdi ve ne kadarını gerçekleştirebildiniz?
İkinci etap çalışmalarıyla ulaşmayı planladığımız önemli hedeflerimiz vardı. Bunları şöyle sıralayabilirim; takım karakteri, sosyal uyum, kondisyon ve oyun sistemimizin temellerini atmak. Biz teknik ekip olarak takım karakterimize her şeyden çok önem veriyoruz. Çünkü Nisan-Mayıs-Haziran aylarında bize en çok lazım olacak şey bu! Takımdaki oyuncularımızın kazanmayı arzulamaları ve pozitif yapıya sahip olmaları bu konuda takımca ilerlememize hız katıyor. Sosyal uyumumuz da buna paralel olarak ilerliyor.
Kondisyon ve oyun sistemimize gelince; sakatlıkları olan Tutku ve Soner‘in, Milli Takım çalışmalarından dolayı takıma yeni katılan Andre Owens’ın ve Polonya’daki Avrupa Şampiyonası'ndan yeni dönen Bekir ‘in bizim bu konularda ki hızımızı azalttı. Kayseri’de oynayacağımız turnuva sonrası antrenman ağırlıklı bir döneme gireceğiz. Bu periyotta Tutku hariç tüm oyuncularımızın olması bize hız kazandıracaktır. Unutmadan Türk Telekom’un alt yapı organizasyonuna verdiği değer ve emeğin bir ürünü olan Genç Telekom’da aldığımız Pertev sakat kısaların yokluğunda verdiğimiz dakikaları her geçen gün daha iyi değerlendiriyor. Bu da İtalya kampının önemli artılarından biri oldu.

- Saydığınız oyuncular takımınız için önemli isimler, bu oyuncuların sakatlıkları konusunda özel önlemler düşünüyor musunuz?
Öncelikle sporda sakatlıkların çok normal olduğunu kabul eden bir teknik adamım; yeter ki oyuncu camdan olup devamlı kırılmasın! Ayrıca profesyonel bir oyuncunun kendi vücudunu tanıması ve sakatlık önleyici çalışmaları ölü sezonda mutlaka yapması gerektiğine de inanıyorum. Türk Telekom basketbol takımı olarak sağlık ekibimizin iyi ve çalışkan olduğunu söylemem lazım. Dr.Özgür Bülbül, Serkan Usgu (Fizyoterapist) ve Gültekin İpek (Masör) oyuncularımızı en kısa zamanda, en sağlıklı şekilde yetiştirmeğe çalışıyorlar. İtalya’da 8 gün boyunca İngiltere’de yaşayan ve uzman fizyoterapist olan Nevzat Yüksel de bu konularda bize yardım etti. Umarım sezona tam kadro sağlıklı bir şekilde başlarız ve öyle bitiririz.

- Biraz da bu hafta sonu katılacağınız Kayseri’deki Türk Telekom International Cup-2 ile ilgili neler söylemek istersiniz?
Bildiğiniz gibi 2010 Dünya Şampiyonası organizasyonun bir ayağı Kayseri’de oynanacak, dolayısıyla o aylarda Dünya basketbolunun kalbinin atacağı şehirlerden olacak. Yönetimimiz de hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak kısa bir sürede iyi bir turnuva düzenleyerek bu dönem için bir destek vermek istedi. Beşiktaş Cola Turka ve Türk Telekom’un Eurocup’ta mücadele edecek olması, L.Rostov ‘un Eurochallenge Cup’ta bulunması ve bu sezon da iyi oyunculardan çok iddialı bir takım kurarak lige damgasını vurmağa hazırlanan Mersin Büyükşehir‘in katılımı, turnuvanın reytingini artıracaktır. Kayseri halkının da turnuvaya seyirci olarak desteklemesi ile 3 gün boyunca Kayseri şehri basketbolun tadını çıkaracaktır diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok: