BIY AD

23 Eylül 2009 Çarşamba

Efes Pilsen'den Yıldırım'a Sert Yanıt..

Efes Pilsen Kulübü, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın medyaya yansıyan demeçlerine yayınladığı bir basın bülteni ile cevap verdi. Aziz Yıldırım geçtiğimiz günlerde bazı gazetecilere; "Medya Efes’e bu konuda torpil yapıyor. Bu olay bir Fenerli oyuncuda çıksaydı, dünyada bizim peşimizi bırakmazlardı. Yerden yere vururlardı. Bu doping olayı çıksın ortaya. Bakalım başka kimlere verilmiş o ilaç? Bana gelen iddialara göre de o maçta takımın çoğunda doping var. Bu nedenle mutlaka araştırılmalı.. " şeklinde açıklamalar yaptığı söylenmişti..
Efes Pilsen Kulübü tarafından kulüp bünyesinde bulunan bütün oyuncularının yıllardır hem Avrupa Ligi, hem de Türkiye ligi maçlarında defalarca doping testlerine tabi tutulduğu vurgulanan açıklamada; ''Kerem Gönlüm ile ilgili hukuki süreç devam ederken ve henüz Disiplin Kurulu'nca herhangi bir karar verilmemişken, oyuncularımız ve kulübümüz hakkında iftira boyutuna ulaşan iddia ve açıklamaları hayretle ve üzüntüyle izlemekteyiz. Bilindiği gibi yapılan doping kontrollerinin sonuçları Basketbol Federasyonu'na gelmektedir. Söz konusu maçın sonrasında diğer bir sporcumuz Mario Kasun'dan da örnek alınmış ve test sonucu 'Negatif' çıkmıştır. Kaldı ki uzmanlar 'Cathine' olarak adlandırılan sakıncalı maddenin performans artırıcı doping amacıyla kullanılan bir madde olmadığını ifade etmektedirler.'' denildi.

Açıklamada ayrıca; ''Bir oyuncumuzda rastlanan sakıncalı maddeden hareketle bütün oyuncularımızı ve kulübümüzü karalamaya çalışmak fanatizmden kaynaklanan iftiradan başka bir şey değildir. Bu çabaları 'Çamur at izi kalsın' yaklaşımının tipik bir örneği olarak değerlendiriyoruz. Ayrıca Kerem Gönlüm'ün bilerek ve isteyerek sakıncalı bir madde aldığı kanaatinde değiliz. Kulübümüzün yanı sıra milli takımımız için de önemli bir oyuncu olan ve son Avrupa Şampiyonası'nda eksikliğinin hissedildiği açıkça dile getirilen Kerem Gönlüm'ü basketbola tekrar kazandırmak için elimizden geleni yapıyor ve kendisini tüm gücümüzle destekliyoruz. Spor camiasında görev ve sorumluluk taşıyan herkesi sorumluluklarının bilincinde davranmaya davet ediyor, bu karalama kampanyasını yürütenler hakkında yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.'' ifadeleri yer aldı..

Hiç yorum yok: