BIY AD

28 Eylül 2009 Pazartesi

Wild Card Piyangosu Aralık'ta..

Ülkemizde düzenlenecek olan 2010 Dünya Şampiyonası’na katılacak 20 takım belli olurken, wild card ile şampiyonaya katılacak son 4 takım ise Aralık ayında belirlenecek..

Polonya’da gerçekleştirilen ve İspanya’nın şampiyonluğu ile noktalanan Avrupa Şampiyonası sonrasında gelecek yıl Türkiye’de düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’na katılacak 24 ülkeden 20’si belli oldu. Diğer 4 ülke ise 12-13 Aralık 2009 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan FIBA Dünya Merkez Yönetim Kurulu toplantısında belirlenecek. Wild card alarak şampiyonaya katılacak olan ülkeler belirlendikten ve açıklandıktan sonra 15 Aralık'ta 24 ülkenin federasyon temsilcilerinin katılacağı kura çekimi yapılacak. İstanbul'daki kura çekimi organizasyonun ardından ise 24 takımın mücadele edeceği gruplar ve Dünya Şampiyonası’nın maç programı belli olacak.

FIBA, 4 wild cardın sahibini belirlerken, bir kıtadan en fazla 3 ülkeye bu hakkı tanıyabilecek. Alternatifleri değerlendirdikten sonra dört kıtadan birer ülkeye wild card verebileceği gibi, FIBA’nın 2+2 yada 2+1+1 gibi dağılımlar içinde de wild card hakkını ülkelere verme olasılığı bulunuyor. Bu arada geçtiğimiz Avrupa Şampiyonasında eksik kadroları ile mücadele ederek hedeflerden uzak kalan iki önemli basketbol ekolü; Rusya ve Litvanya'nın Wild Card'a en yakın ülkeler olduğu da biliniyor. Özelliklede ünlü NBA yıldızı Andrei Kirilenko'nun; Rusya'ya Wild Card verilmesi halinde Dünya Şampiyonası'nda Rusya kadrosunda yer alacağını açıklamasının ardından Rusya'nın Wild Card şansının bir hayli arttığı da hiç kuşkusuz..

2010 Dünya Şampiyonası’na katılma hakkını elde eden 20 ülke şu şekilde;
Ev Sahibi: Türkiye
Olimpiyat Şampiyonu: ABD
Avrupa Kıtası: İspanya, Sırbistan, Yunanistan, Slovenya, Hırvatistan ve Fransa
Amerika Kıtası: Brezilya (Şampiyon), Porto Riko (2.), Arjantin (3.) ve Kanada
Asya Kıtası: İran (Şampiyon), Çin (2.) ve Ürdün (3.)
Afrika Kıtası: Angola (Şampiyon), Fildişi Sahili (2.) ve Tunus (3.)
Okyanusya Kıtası: Yeni Zelanda (Şampiyon) ve Avustralya

Hiç yorum yok: