BIY AD

5 Eylül 2009 Cumartesi

Umut Tacirliği


Bu yazı Kemal Erdem Hamamcıoğlu tarafından kaleme alınmıştır.


Türkiye ilginç bir ülke birinin ak dediğine diğerinin aynı oranda kara dediği insanların oluşturduğu bir resim sanki. Eurobasket öncesi de olaylar bu şekilde cereyan ediyor.

Biz, ''Milli'' duyguları yok olmaya yüz tutan bir milletiz. Bunu kimse inkar etmesin ediyorsa bile vicdan muhasebesini içinde yapsın ve kendine dürüst olsun. Futbol ya da basketbol fark etmiyor bu ülkenin her alanında kamplaşmalar vardır. Fenerlisi, G.Saraylısı ve Beşiktaşlısı artık önce kendi takımını ve oyuncusunu düşünüyor sonra Milli Takım geliyor hatta çoğu Milli Takımı desteklemiyor bile futbolda çünkü kimlikler kulüpselleşmiş. Hadi o futbolun sorunu olsun basketbolda durum çok mu farklı ? Hayır değil basketbolda durum aynı. Çıkarlar üzerinden yorumlar-yazılar yazılıyor.

Adı bende saklı bir yazar düne kadar BBL'de takım çalıştıramadığı için ve kendisine iş bulamadığı için başta Federasyon Başkanı olmak üzere Tanjevic'e kadar giydiriyordu. Aylar önce birden değişiverdi. ''Ulan ne oluyor..'' demeye kalmadan aslını öğrendik ki bir şekilde ekmek kapısını buluvermiş. Şimdi böyle bir durumda yazar ya da yorumcunun hangi yazısına hangi yorumuna güveneceksin arkadaş ? 1 yıl önce kara dediğine 1 yıl sonra ak demeye başlıyorsa bu çark böyle işliyorsa kaç arpa boyu yol alabilirsin ?

İhsan Bayülken'le bir röportaj yapmıştık ki dürüstlüğü ve adamlığı tartışılmayacak biridir. Hoca, Aydın Örs'ün ve Murat Özyer'in FB ve GS'da yediği haksız muameleyle ilgili olarak ''Bunu oyunun kuralı olarak kabul ederek antrenörlük yapmaya çalışmak gerekir.''diyor, kendiside Beşiktaş'ta yaşamıştı aynı şeyleri. Hocam şimdi düşünüyorum da oyunu kuralını göre oynamak yerine oyunun kurallarını değiştirmek lazım. Sen Aydın Örs gibi bir değeri harcayıp Tanjevic'i baştacı yaparsan belini doğrultamazsın ki doğrultamıyorsun da. Fanatik ve Milliyet yazarı Ümit Avcı köşesinde o kadar anlamlı mesajlar veriyor ki ve o kadar içi dolu şeyler yazıyor ki kimsenin pek işine gelmiyor bu yazılar çünkü Ümit Avcı, doğru bildiğini okuyor, şakşakcılık yapmıyor.

Eurbasket 2009'da ne yaparız ? Herkes bir şeyler yazıyor herkes umut tacirliği yapıyor. Ya bizim gözümüz göz değil ya da kalemlerimizi satılığa çıkarmadık. Buraya yazıyorum yaratılan hava bu takım çeyrek final yaparsa başarılıdır havasıdır. Hayır kardeşim bu takım en az final oynamalıdır gerisi hikayedir. Takımın hazırlık dönemlerinde yaptığı maçlar ölçü değildir ancak Tanjevic'i iyi biliyoruz hazırlık maçlarındaki rotasyonunu ciddi sınavlarımızda da yapmaya kalkacak işte o zaman eyvah ki ne eyvah. Koca Sovyetler yıkıldı Hocanın felsefesi yıkılmadı. 20 yıl öncesinde yaşıyor hala ve bunu görenler bilenler bunları dile getirmek yerine gaz veriyorlar akıllarınca iyilik ! yapıyorlar. Görünen köy kılavuz istemez Tanjevic bu kafa ve bu rotasyonuyla iyi giden arabanın tekerliğine çomak sokmaktan öteye gidemez. Sihirli bir değnek dokunur da Tanjevic bu hastalığından vazgeçerse bu potansiyelli kadro güzel işler yapar aksi durumda bugün şakşak yapanlar yarın arkadan teneke çalar. Bu kafayla hoca başarılı olursa bu yazı da bana kapak olur ..

Kemal Erdem Hamamcıoğlu-NBATURKA

Hiç yorum yok: