BIY AD

25 Mart 2009 Çarşamba

Kurtarıcı mı Yoksa Sonun Başlangıcı mı?


Khalid El-Amin kuşkusuz Türk basketboluna gelmiş en önemli yıldızlardan biri. Gerek oyun kontrolü gerekse aldığı sorumluluklar ile oynadığı her dönemde takımının en önemli parçası olmuştur. Serbest atış kullandığında taraftarın hep bir ağızdan "Amin" dediği başka bir oyuncu kolay kolay gelmez ligimize. Bu büyük oyuncu Türk Telekom formasıyla tekrar döndü aramıza. Fakat beraberinde soru işaretleride getirmeyi ihmal etmedi. Yaklaşık 2 ay için aldığı 350.000 Euro konusuna hiç girmeden teknik açıdan değerlendirelim istedim bu transferi..

Ligde üst üste 10 maç kazanarak müthiş bir ivme yakalayan Türk Telekom'da bir transfere ihtiyaç vardı elbette. Fakat kadroda; Tutku Açık, Roderick Blakney ve Barış Ermiş gibi üç önemli oyun kurucu olmasına rağmen son yabancı olarak El-Amin'i tercih etmek ne kadar doğru oldu diye düşünmeden edemiyor insan. Oysaki Tutku son dönemde oldukça formdaydı ve Blakney'de öyle yabana atılacak bir oyuncu değildi ligimiz için. 3 numarada alternatifsiz oynayan Bekir Yarangüme yine etkileyici performanslara imza atmaya devam ediyor. Ama geniş rotasyonlu takımlara karşı bu alternatifsiz oyuncunun 40 dakikaya performansını yaymasını beklemek güç. Sevgili Ercüment Sunter bazı bölümlerde Serkan'ı 3 numaraya çekerek El-Amin,Tutku,Serkan üçlüsü ile oynamayı düşünüyor olabilir. Fakat kağıt üzerinde bile büyük risk taşıyan bu rotasyon neler getirir neler götürür bunuda zaman gösterecek..
Bir ufak dipnot ise Barış Ermiş ile ilgili. Geçtiğimiz sezonun bu genç yıldızı, El-Amin transferi ile formadan uzaklaşan en önemli isim oldu diyebiliriz. Umarım onuda tekrar Karşıyaka günlerindeki performansıyla görebiliriz..

Hiç yorum yok: