BIY AD

21 Mart 2009 Cumartesi

Can Alınıp Can Verilecek!






Bu hafta lig de çok önemli üç maç var,birbirlerine çok yakın altı takım kendi aralarında oynayacak. Kısaca bir göz atalım bu maçlara:


Türk Telekom-Fenerbahçe Ülker:
Lig ikincisi ile lig dördüncüsünün karşı karşıya geldiği çok kritik bir maç. Klişe tabirleri kullanmayı pek sevmesem de tam anlamıyla bir play-off maçı,Fenerbahçe Ülker kazanırsa muhtemel bir seriye 1-0 önde başlayacaklar.
Her iki takım da Avrupa'dan elendi ve bu dakikadan sonra neleri var neleri yoksa lig için harcayacaklar,her iki takım da son maçlarını kazanıyor,her iki takım da geçen seneki çok sevilen oyun kurucularını getirmeye çalışıyor,her iki takım da başa bela antrenörlerle çalışıyor. Ne kadar çok ortak yönleri var değil mi? :)
Kesinlikle ortada geçecek mücadelenin galibini ufak nüanslar belirleyecek,o ufak ayrıntılarla birlikte maçı Türk Telekom kazanacak gibime geliyor.


Bandırma Banvit-Mersin Büyükşehir Belediyesi:
Geçen hafta Mersin mükemmel bir intihara tıpkı Kepez maçındaki gibi izin verdi. Çok iyi götürdükleri bir maçta Antalya'ya kendi evlerinde mağlup olarak Antalya ve Beşiktaş Cola Turka'dan iyiden iyiye uzaklaşığ Banvit ve Pınar Karşıyaka ile beraber ilk sekizin son iki sırası için kapışmaya başladılar.

Banvit cephesinde de durum pek farklı sayılmaz hani,muhteşem girdikleri lig de ikinci yarı neredeyse hiç bir şey yapamadılar ve play-off a girememe tehlikesiyle karşı karşıyalar. Anlayacağınız onlarda da bıçak kemiğe dayandı.

Galip kim olur derseniz Selçuk Ernak'a rağmen Banvit alacaktır bu maçı,nacizane.


Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi-Kepez Belediyesi:
Ateş hattında çok kritik bir müsabaka bu müsabaka. Kepez Belediyesi şu kadro ve antrenöre sene başında sahip olsaydı yukarıda bahsettiğimiz play-off yarışında olurdu muhtemelen ama şimdi düşmemek için çok kritik bir maça çıkacaklar ve bu maçı kaybederlerse önümüzdeki 7 maçın en az 3 ünü,belki de 4 ünü kazanmaları gerekecek ligde kalabilmeleri için.

Selçuk Üniversitesi'nde ise Marlon Smith oynayabilecek,Leroy Hickerson'un lisansı yetiştirilmeye çalışılıyor. Onlar bu maçı kazanabilirlerse lig de kalmaları için onlara sadece ve sadece bir galibiyet gerekecek ikili averajı da ele geçirdikleri için...

Bu maçı tüm olumsuzluklara rağmen büyük taraftarının desteğiyle Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi kazanacaktır,ben buna inanıyorum.

Bakalım bu kritik maçlara dair yorumlarımızdan ne kadarı doğru olacak,haklılığımızı ortaya koyacak? :)

Hiç yorum yok: