BIY AD

31 Mart 2009 Salı

Miami'de En Anlamlı "33"



Efsane oyuncu Alonzo Mourning'in 33 numaralı forması, 30 Mart Pazartesi gecesi oynanan Miami Heat-Orlando Magic maçının devre arasında emekliye ayrıldı..

Yaşadığı sakatlıklar nedeniyle basketbola erken veda etmek zorunda kalan "blok profesörü" Mourning'in emekliye ayrılan formasının bir başka özelliği ise Heat tarihindeki ilk emekliye ayrılan numara olması. 1988 yılından beri faaliyet gösteren kulüpte bu denli önemli mutluluk yaşayan Mourning'in törenine; ABD Başkanı Barack Obama'da özel bir mektup gönderdi. Başta Heat başkanı Pat Riley olmak üzere Mourning'in Georgetown'dan coachlığını yapan John Thompson ve yine eski NBA yıldızlarından şimdilerde Magic benchinde gördüğümüz Patrick Ewing'de kürsüde Mourning için konuşma yapan diğer isimlerdi. Ayrıca; Tim Hardaway ve Dikembe Mutombo gibi önemli isimler de geceye katıldı.

Oldukça duygusal anlar yaşayan ve gözyaşlarını tutamayan efsane isim, yaptığı kısa konuşmada; "Sadece sekiz yıl önce, sekiz kısa yıl önce bu an tahmin bile edilemezdi. Bu muhtemelen hayatımın en büyük anlarından biri ve ben burada bu onuru yaşıyorum.." diyebildi..

Hiç yorum yok: