BIY AD

24 Mart 2009 Salı

Genç Yetenekler(1)-Melih Mahmutoğlu


Bu bölümde ligimizdeki gelecek vaadeden genç oyuncuları inceleyeceğiz. İlk konuğumuz Melih Mahmutoğlu,Darüşşafaka Cooper Tires'dan. Daçka zaten konuklarımızın ortak takımı olacak herhalde... :)

12.05.1990 doğumlu olan genç oyuncu geçtiğimiz sezonu Pertevniyal forması altında TB2L'de geçirdikten sonra bu sezon başı Daçka'ya gelmişti. Oyuncunun bu sezonki istatistiklerine şuradan ulaşabilirsiniz.

Pozitif Yönleri

Bu yaşta TBL'de ortalama 21 dakika süre almak azımsanacak birşey değil hani. Bu kadar süreyi kendisine değerli Ekrem Hocam verdiğine göre bir bildiği de vardır. Biz de kendimizce oyununun iyi olan yönlerinden bahsedelim.

Soğukkanlılık:İşte,işte en önemli nokta bu Melih için. Bu sezon birçok maçta son saniyelerde önemli basketler bularak takımının kazanmasına yardımcı oldu. Maç sonlarındaki faul yüzdesi maçın herhangi bir anına göre daha yüksek,baskı altında kalmıyor ve çok rahat kullanıyor kritik anlarda topları.

Dış Atışlar: Dış şutları mükemmel,hele yaşı düşünüldüğünde... Bu konuda basketbolumuzun yeni İbrahim Kutluay'ı olabilecek kadar yetenekli bir oyuncu Melih.

Eksikleri

Vurdumduymazlık: Kendisinin en büyük problemlerinden bir tanesi,haksızlık etmeyelim aslında Melih'e karakterinde bir problem yok ve bu vurdumduymazlık karakterinden dolayı ortaya çıkmıyor. Çok genç olduğu için sorumluluklarının,şimdiki çalışmalarının gelecekte kendisine neler kazandırabileceğinin farkında değil diyelim. Ekrem Hoca da Melih'in bu problemi aşabilmesi için kendisine çok yardımcı oluyor.

Orta Mesafe Oyunu:Sadece üç sayılık atışlarla olmaz bu iş,kendine yazık etmesin. Ömer Ünver de çok iyi üç sayılık atış kullanıyor ama ne halde bir baksın. Oyununa kesinlikle orta mesafe oyununu da eklemesi lazım Melih'in.

Fizik:Kendisi de farkındaymış sanırım bu noktadaki zaafiyetinin ve bu konuya dair özel olarak çalışıyormuş.Fiziken de biraz kuvvetlenmesi gerekiyor,yoksa savunmada çok problem yaşar.

Aman Dikkat

Kariyeri için önemli noktalardan bir tanesi Efes Pilsen'in çekim gücüne kapılıp kapılmayacağı olacaktır. Efes Pilsen'e gitmek için acele ederse bir çuval inciri berbat edebilir. Gerekirse Efes yetkililerine menajeri vasıtasıyla karşı çıkıp,doğru zamanı bulana kadar Daçka vb. takımlarda forma giymesi kendi adına faydalı olacaktır.

Gelecekteki Versiyonu

Ben İbrahim Kutluay olabilecek kadar yetenekli olduğunu yinelemek istiyorum fakat o seviyeye mental problemleri nedeniyle ulaşabileceğine pek ihtimal vermeyerek Serkan Erdoğan diyorum.

1 yorum:

aea dedi ki...

Bu arkadaşı Selçuk-Daçka maçından sonra not etmiştim. Sanırım hiç unutmayacağım. Ben de sana katılıyorum. 1990 doğumlu biri olarak bu kadar süre alması ve soğukkanlılığı müthiş. Umarız Türk basketbolunda önemli bir yere sahip olur.