BIY AD

28 Mart 2009 Cumartesi

Genç Yetenekler (2)-Mutlu DEMİR



Genç yetenekler yazı dizimizde perdeyi Melih Mahmutoğlu ile açmıştık,sırada bir uzun var:
Mutlu DEMİR!!!
Yukarıdaki fotoğraf üç sene öncesine ait,toplam 3 defa sahaya çıktı Euroleauge maçlarından bir tanesinde Abdi İpekçi'de Rytas'ın iki oyuncusunu(isimlerini verip de rezil etmeyelim adamları) havalara fırlatmış o mükemmel feyklerinden bir tanesi ile...
İddia edebilirim ki kendisi bu ligin geleceği en parlak uzunlarından bir tanesidir. 13.12.1987-Fransa doğumlu genç pivot henüz 21 yaşında. Efes Pilsen'in o zengin uzun rotasyonu içerisinde pek forma şansı bulamayınca Beykoz'a transfer olan oyuncu başarılı maçlar çıkartarak ortalama 20 dakika süre alıp 8,5 sayı 4,6 ribaund istatistiklerini tutturmuştu. Bu performansının ardından her sezon ciddi paralar harcayıp ciddi transferler yapan ama sezon sonu hüsran yaşamaktan kurtulamayan(harcadıkları paralara göre) Bandırma ekibi Banvit'e transfer oldu. Burada da koç Selçuk Ernak'ın enteresan transferlerinin kurbanı olup(aynı takımda Umut Yenice,Mutlu Demir ve Lance Williams olur mu mübarek?) pek fazla forma şansı bulamayınca,yabancı oyuncusu Edmund Saunders'ın performansından memnun olmayan Konya ekibi Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi Saunders'ı gönderip Mutlu'yu aldı.
"Mutlu Mutlu oldu." şeklinde spor sayfalarına konuk olan Mutlu bu forma ve yeni koçu Cengiz Karadağ ile birlikte adeta yeniden doğdu. İstatistiklerine bakılacak olursa çok yüksek bir performansı yok gibi görünse de her maçı canlı izleyen ben,Mutlu'nun bu istekli oyununun kendisine çok şeyler kattığını ve gelecek sezonun planlamasında kendisinin alacağı sürenin Cengiz Karadağ-Gökhan Güney ikilisinin kafasında şimdiden arttığını düşünüyorum(duyum değil tahmin).
Evet,bu girişin ardından Mutlu'nun artılarından,eksilerinden konuşmaya başlayabiliriz artık.
Pozitif Yönleri
Ciddi manada iyi yaptığı işler var,onlardan bahsedelim.
Post Oyunu:Bu lig de bu işi belki de en iyi yapanlardan bir tanesi kendisi. Rakip uzunları rahatlıkla perişan edebiliyor korkmadan içeri girip o başarılı pivot hareketleriyle potaya gitmeyi düşündüğünde,ama Banvit macerası ona biraz güven kaybettirmiş sanırım. O güveni de şu anda bulunduğu yerde kazanacaktır.
Serbest Atış Yüzdesi: Pivotların en büyük sorunlarından bir tanesi serbest atışlardaki zaafiyeti oluyor genelde,ama kendisi bu konuda hiç problem yaşamıyor. Neredeyse yüzde 80 ile serbest atışları kullanıyor olması hanesine kocaman bir artı daha işlememizi sağlıyor.
Taraftarla Olan İletişimi: İyi bir taraftar gördüğü zaman değmeyin keyfine. Coşar da coşar. Şu lig de taraftarlarla arası en iyi olan oyunculardan bir tanesidir sanırım Mutlu Demir. Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi taraftarlarıyla cafelerde buluşup onlarla dertleşmesi,maç içerisindeki basket sonrası sevinçleri(hele bir basket-faul sevinci var ki) ve bunun gibi daha niceleri Mutlu'yu taraftara sevdiriyor.
Eksikleri
Atletizm: Azımsanamayacak bir cüsseye sahip,ama bu cüssenin kendisine kattıkları olduğu gibi kaybettikleri de var. Bu sezon bir tane bile blok vuramadı mesela,bu büyük eksiklik bir pota altı oyuncusu için. Daha iyi kondisyon depolayıp daha güçlü olmalı.
Üç Sayılık Atışlar: Ey Mutlu,mükemmel bir post oyununa sahipsin,orta mesafe şutun da fena sayılmaz. Bırak,düşme üç sayılık atışların üzerine bu kadar. Üç sayılık atışları geliştirme uğruna diğer özelliklerin yeterince gelişememezlik etmesin lütfen. Bak lütfen diyorum,oyununa belli özellikleri oturt önce,sonra bakarsın üç sayılık atışlara da.
Aman Dikkat
İyi çalışmak gerekli bu devirlerde,tüm ömrün boyu iyi bir oyuncu olabilmen için geçerli bu. Aman ha!!!
Gelecekteki Versiyonu
Dediğim gibi iyi çalışabilirse kendisi biraz kilolu bir Ermal Kurço olabilir... :)
***
Diğer yazımızda görüşmek üzere diyelim,kim mi olacak konuk,sürpriz... :)

1 yorum:

aea dedi ki...

Post oyunu olarak maç boyunca çok fazla süre ve top kaybediyor. Eğer karşısındaki oyuncuyu 1-2 saniyede geçemezse başlıyor üstüne üstüne gitmeye. Bu şekilde ısrar edince çok top kaybediyor.
Serbest atış yüzdesi olarak da her şeyi söylemişsin zaten bize laf kalmamış :D