BIY AD

3 Nisan 2009 Cuma

Berlin'e İki Bilet Daha..


Euro League'de çeyrek final serilerinde dördüncü maçlar tamamlandı. Rakiplerini deplasmanda mağlup ederek durumu 3-1'e getiren iki Yunan temsilcisi Panathinaikos ve Olympiakos, Berlin'deki Final-Four'a gitmeye hak kazanan ekipler oldular. Tau Ceramica'yı deplasmanda 63-84 mağlup eden Regal Barcelona ise durumu 2-2 yapmayı başardı. Serinin son maçı 9 Nisan Perşembe günü Barcelona'da oynanacak ve kazanan takım Berlin'e gitmeyide başaracak..

İlk çeyreği 19-17, devreyide 41-40 önde tamamlayan Tau Ceramica, üçüncü çeyrekte Barcelona fırtınasına engel olamadı. Üçüncü çeyrek sonunda 13-30'luk skora atan Katalan ekibi son çeyreğide 9-14 önde tamamlayarak sahadan da 63-84 galip ayrılmayı başardı.. Regal Barcelona adına; 15 sayı 5 asist ile oynayan Sloven guard Jaka Lakovic öne çıkan isim olurken, Gianluca Basile 13 sayı, temsilcimiz Ersan Ilyasova 11 sayı 8 ribaund, David Andersen 11 sayı 6 ribaund ve sakatlığı nedeniyle geçtiğimiz maçta oynayamayan Juan Carlos Navarro'da 11 sayı 4 asist ile galibiyette pay sahibi olan diğer oyuncular oldular.. Tau Ceramica cephesinde ise; 21 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile harika bir performans sergileyen Igor Rakocevic'in performansı galibiyete yetmedi. Ev sahibi ekipte Pete Mickeal 14 sayı 6 ribaund ve Tiago Splitter ise 12 sayı 6 ribaund ile mücadeleyi tamamladılar..

Madrid'de 12.900 taraftarın izlediği mücadeleden Yunan ekibi Olympiakos mutlu ayrıldı. Real Madrid'i 75-78 mağlup eden "kırmızılar", seriyi 3-1 yaparak Final-Four biletini alan ekip oldu. 25 sayı 6 ribaund ile oynayan Ionnais Bourousis karşılaşmanın yıldızı olurken, Lynn Greer 12 ve Yotam Halperin'de 10 sayı ile konuk ekipteki diğer skorer isimlerdi. Childress karşılaşmayı 7 sayı ile tamamlarken, son günlerin formsuz ismi Pargo ise yine sayı atamadan maçı tamamladı.. Ev sahibi Real Madrid'de ise; Louis Bullock'un 19 sayılık ve Felipe Reyes'in 12 sayılık performansları galibiyet için yeterli olmadı..

İtalya'nın Siena kentindeki mücadelede ise İtalya Ligi lideri Montepaschi Siena, Atina temsilcisi Panathinaikos'a üstüste ikinci kez mağlup olarak bu sezonluk Euro League macerasına nokta koymak zorunda kaldı. 6 oyuncunun çift haneli skorlara imza attığı Yunan ekibinde; 5/7 üç sayı isabet oranıyla 19 sayı atan eski Efes'li Drew Nicholas en skorer isim oldu. Mike Batiste 15 sayı 5 ribaund, Nikola Pekovic'te 14 sayı 5 ribaund ile pota altını etkili kullanan isimler oldular. Yoncalar'da ayrıca; 11 sayı, 10 asist ile oynayan Vassilis Spanoulis ve 10 sayı ile oynamasına rağmen çok kritik bir üçlük atan Sarunas Jasikevicius galibiyeti getiren oyunculardı.. Ev sahibi ekipte ise yine Terrell McIntyre fırtınası vardı. Bu sezonki performansı ile birçok Avrupa devinin takibinde olan tecrübeli guard, karşılaşmayıda 35 sayı ile tamamladı. Siena'da ayrıca 15 sayı ile oynayan Rimantas Kaukenas dışında çift haneli skorlara ulaşan oyuncu olmadı..

Bu arada Berlin'de 1-3 Mayıs 2009 tarihlerinde düzenlenecek olan Final Four'a kalan iki Yunan ekibi Olympiakos ile Panathinaikos birbirleriyle eşleşirken, son şampiyon CSKA Moskova ise Regal Barcelona-TAU Ceramica maçının galibiyle karşılaşacak..

Hiç yorum yok: