BIY AD

25 Nisan 2009 Cumartesi

EuroChallenge'de Final-Four Fırtınası

Avrupa'nın üç numaralı kupası olarakta adlandırılan Fiba EuroChallenge'de Final-Four heyecanı İtalya'nın Bologna kentinde başladı..

Yarı finalin ilk maçında Erman Kunter'in çalıştırdığı Fransız ekibi Cholet Basket, Rusların güçlü ekiplerinden BC Triumph'u 81-78 mağlup ederek adını finale yazdırmayı başardı. Cholet adına; 20 sayı, 7 ribaund ile oynayan Fransız pivot Claude Marquis maçın kahramanı olurken; 19 sayı, 5 top çalma ile oynayan Kevin Braswell ve 16 sayı, 5 ribaund ile oynayan Vincent Grier galibiyette önemli rol oynayan diğer isimlerdi.. BC Triumph adına ise; Ernest Bremer'ın 20 sayısı ve Boşnak pivot Ognjen Askrabic'in 13 sayı, 7 ribaundluk performansı galibiyete yeterli olmadı..

Yarı finalin bir diğer ayağında ise ev sahibi avantajını iyi kullanan kupanın en büyük favorisi Virtus Bologna, Rum ekibi Proteas AEL'i 83-69 ile geçerek finale çıkmayı başardı. Virtus adına; 18 sayı, 13 ribaund ile oynayan Sharrod Ford takımının en etkili ismi olurken; 15 sayı, 3 asist ile oynayan NBA patentli guard Earl Boykins ve 13 sayı, 5 ribaund ile oynayan Keith Langford, Bologna ekibini finale taşıyan isimler oldular. Proteas AEL'de ise ülkemizden de tanıdığımız Goran Nikolic 15 sayı, 8 ribaund ile oynarken, yine eski Galatasaray'lı Haris Mujezinovic'in ve ABD'li Quincy Taylor'ın 13'er sayısı Rum ekibi adına sürprize yeterli olamadı..

Fiba EuroChallenge'de final ve üçüncülük maçları ise 26 Nisan 2009 Pazar günü oynanacak..

Hiç yorum yok: