BIY AD

27 Nisan 2009 Pazartesi

Virtus BolognaFiere'dan Beklenen Zafer

Fiba EuroChallenge Kupası finalinde; Erman Kunter'in çalıştırdığı Cholet Basket'i 77-75 ile geçen İtalyan ekibi Virtus BolognaFiere, kupanın sahibi oldu..

7655 kişinin izlediği karşılaşmada ev sahibi olma avantajını iyi kullanan Bologna ekibi, Cholet Basket'in bu maçtaki dış şut zaafiyetini uzun süre lehine kullansa da maçın son bölümünde büyük çekişme yaşandı ve skor dengeye geldi. Maçın bitimine 8 saniye kala skor 77-75 iken Nando De Colo'nun maçı uzatmaya taşıyacak şutu isabetli olmayınca İtalyan ekibi sahadan 2 sayı farkla galip ayrılarak kupaya uzanan taraf oldu. Üç sayılık atışlarda 1/10 isabet oranıyla maç boyunca sadece 1 basket bulabilen Fransız ekibi ise pota altını daha etkili kullansa da galibiyete ulaşmayı başaramadı..

Virtus adına; 21 sayı, 4 ribaund ile oynayan ABD'li guard Keith Langford takımının en etkili ismi olurken; 18 sayı, 5 ribaund ile oynayan Earl Boykins ve 12 sayı, 12 ribaund ile maçı tamamlayan Sharrod Ford İtalyan ekibine kupayı getiren diğer Birleşik Amerika'lı isimler oldular..

Cholet Basket cephesinde ise; takımının bu maçtaki tek üç sayılık isabetinide bulan Nando De Colo karşılaşmayı 24 sayı, 4 ribaund ile tamamladı. Fransızlarda ayrıca; 17 sayı, 10 ribaund ile oynayan Claude Marquis ve 13 sayı, 11 ribaund ile karşılaşmayı tamamlayan Randal Falker'ın performansları galibiyete yeterli olmadı..

Sezon başında Beşiktaş Cola Turka ile prensip anlaşmasına varan, fakat daha sonra maddi konulardaki anlaşmazlıklar nedeniyle imzadan dönen İtalyan coach Matteo Boniciolli'nin çalıştırdığı Bologna ekibi, TOP 16 gruplarında da Galatasaray Cafe Crown ile aynı grupta mücadele etmişti..

Bu arada kupanın üçüncülük mücadelesini ise; Rum ekibi Proteas EKA AEL'i 94-82 mağlup eden Rus ekibi BC Triumph kazandı.

Hiç yorum yok: