BIY AD

3 Nisan 2009 Cuma

Torino'da Sürpriz Başlangıç

Fiba Euro Cup'ta Sekizli Final heyecanı Torino'da başladı. İlk maçların ardından dev bütçesi ile kupanın en büyük favorisi olarak gösterilen Dynamo Moskova ile birlikte; kupanın bir başka önemli adayı Benetton Basket Treviso takımları, Euro Cup'a sürpriz sonuçlarla veda ettiler..

Gecenin ilk maçında Dynamo Moskova ile Hemofarm Vrsac ekipleri karşı karşıya geldiler. Dinamik gençleri ile maça fırtına gibi giren ve baştan sona kadar skor üstünlüğünü elinde tutan Sırbistan'ın Hemofarm Vrsac Stada ekibi, karşılaşmayı 93-85'lik skorla kazanmayı başardı. Süre alan tüm oyuncuların skor ürettiği Hemofarm'da; 16 sayı, 4 ribaund, 4 top çalma ile oynayan Bojan Krstovic zaferin baş mimarı oldu. Sırp ekibinde ayrıca; Joksimovic 15, Pavkovic ve Marjanovic 12'şer sayı ile skorda öne çıkan diğer isimlerdi.. David Blatt'in çalıştırdığı Dynamo Moskova'da ise; 5/8 üç sayı isabetiyle oynayan eski Beşiktaş oyuncusu Brian Chase ile birlikte ABD'li guard Travis Hansen 19'ar sayı ile maçın en skorerleri oldular. NBA patentli Sloven forvet Bostjan Nachbar ise karşılaşmayı 15 sayı ile tamamladı..

Çeyrek finalin bir diğer karşılaşmasında ise Oktay Mahmuti'nin takımı Benetton Basket Treviso, Litvanya temsilcisi Lietuvos Rytas'a 85-79 mağlup olarak final hedefine ulaşamadan turnuvaya veda etmek zorunda kaldı. Litvanya temsilcisinde sadece 6 oyuncu skor üretmesine rağmen, 23 sayı 8 ribaund ile oynayan ve son günlerde ismi Maccabi Tel-Aviv ile anılan ABD'li forvet Chuck Eidson'ın harika performansı galibiyeti getiren en önemli etkendi. Rytas'ta ayrıca Donatas Zavackas 16, Milko Bjelica ve Marijonas Petravicius'da 12'şer sayı ile öne çıkan isimlerdi.. Özellikle ribaundlarda çok etkisiz kalan Benetton'da ise ülkemizden de hatırladığımız Gary Neal 18 sayı ile en skorer isim oldu. İtalyan ekibinde ayrıca; 16 sayı ile oynayan Judson Wallace ve 12 sayı ile oynayan Massimo Bulleri'de diğer skorer isimler oldular..

Çeyrek finalin diğer mücadelelerinde ise; 3 Nisan Cuma günü saat 19:00'da BC Khimki-Pamesa Valencia ve saat 21:00'de Iurbentia Bilbao-Zadar maçları oynanacak..

Hiç yorum yok: