BIY AD

4 Nisan 2009 Cumartesi

Euro Cup'ta Yarı Finale Doğru

Torino'da devam eden Euro Cup Final-Eight maçlarının ardından yarı finale çıkan ekipler belirlendi. Zadar'ı 76-67 mağlup eden Iurbentia Bilbao ve Pamesa Valencia'yı 76-73 mağlup eden BC Khimky, Hemofarm Stada ve Lietuvos Rytas'ın ardından yarı finale çıkan diğer iki ekip oldu..

Gecenin ilk maçında İspanyol ekibi Pamesa Valencia ile Rus temsilcisi BC Khimky karşı karşıya geldiler. Son bölüme kadar başabaş giden mücadele sonunda rakibine üç sayılık üstünlük kuran Khimky mutlu sona ulaşan taraf oldu. Rus ekibinde; benchten gelip 15 sayı, 6 ribaund, 2 blok ile oynayan ABD'li power forvet Mike Wilkinson maçın kahramanı olurken, NBA patentli oyuncular Carlos Delfino ve Jorge Garbajosa da 12'şer sayı ile galibiyette öne çıkan isimlerdi.. Sadece iki oyuncunun çift haneli skora imza attığı Pamesa'da İspanyol guard Albert Oliver 18 sayı, Rafa Martinez'de 11 sayı ile oynadı. Temsilcimiz Ermal Kurtoğlu ise karşılaşmayı 9 sayı, 3 ribaund ile tamamladı..

Çeyrek finalin son maçında ise bir diğer İspanyol ekibi Iurbentia Bilbao ile Hırvat ekibi KK Zadar karşı karşıya geldi. İlk çeyreği 13 sayı farkla önde kapatan Bilbao karşısında ikinci çeyrekten itibaren toparlanan Zadar, üçüncü çeyreğin bitiminde skoru 53-53'e getirdi fakat son çeyrekte rakibine 23-14'lük üstünlük kuran Iurbentia Bilbao karşılaşmadan 76-67'lik skorla üstün ayrılmayı başardı.. İspanyol ekibinde; oyunda kaldığı 19 dakikada 21 sayı bulan Letonya'lı guard Janis Blums maçı koparan isim olurken, Drago Pasalic 12 sayı ve Javi Salgado'da 10 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar.. Hırvat ekibinde ise; Hrvoje Peric'in 17 sayı, 4 ribaund, 3 top çalma, 1 blok'luk mükemmel performansı galibiyete yeterli olmadı. Özellikle dış şutlarda çok etkisiz kalan Zadar'da; Desmon Farmer 11 sayı ve ülkemizden de hatırlayacağımız Tomislav Ruzic'te 9 sayı, 9 ribaund ile öne çıkan diğer isimler oldular..

Euro Cup'ta yarı final maçları 4 Nisan Cumartesi günü oynanacak. Saat 19:00'da yarı finalin iki sürpriz ekibi Hemofarm Vrsac Stada ve Lietuvos Rytas karşı karşıya gelecek. Yarı finalin bir diğer karşılaşmasında ise BC Khimky ile Iurbentia Bilbao ekipleri saat 21:00'de finale çıkma mücadelesi verecekler. Euro Cup'ta final ise 5 Nisan Pazar günü, saat 19:00'da oynanacak ve kupaya ulaşan ekip önümüzdeki sezon Euro League'de mücadele etme hakkı da kazanacak..

Hiç yorum yok: