BIY AD

25 Nisan 2009 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Cafe Crown




89-62 ile Fenerbahçe rahat kazandı. Maçla ilgili söylenilecek çok fazla şey yok ama biz yine kendimize has şekilde birşeyler karalayıverelim.

Fenerbahçe Ülker bu galibiyetle birlikte yarı finalde Efes'in rakibi olmayacağını bir nevi kesinleştirirken, ezeli rakibini o ateşin içine atıverdi. Fenerbahçe Ülker neredeyse 90 sayı atarken en fazla sayı atan oyuncularının 16 sayı atmış olması ve tüm oyuncularından skor bulması gibi özellikleri ile çok iyi bir takım olduğunu gösterdi,yani takım olmuşlar bunu söylemek istiyorum. Solomon'u da beklenildiği gibi bağrına bastı taraftarlar,daha da yukarılarda başarılara ulaşmaları olası. Zamanında Tanjevic Smush Parker'ı reddetmişti; o zaman garipsemiştim ama şimdi bakıyorum da ne kadar haklıymış adam diyorum.

Galatasaray'da da sezonun özeti oldu diyebilirim bu maç için, sen koç istememesine rağmen tutar da taraftara artislik yapmak,koltuğunu sağlama almak için gider Hosley'i alırsan, üzerine de koçun ağzına bir parmak bal çalarsan Tolliver ile olacağı bu. Ne düzen kalır ne de birşey. Öyle olunca da Avrupa'nın en iyi 4 numaralarından Dejan Milojevic'i 15 dakika oynatabilirsin,Tolliver gibi şu an için ne idüğü belirsiz bir herif bile daha çok top kullanır o adamdan. Niye,çünkü Milojevic asil bir oyuncu,düzensizliğin hakim olduğu takım da biraz zor top kullanır. Basketbolu iyi bilen oyuncuları gönderirsen; sonra üzerine de ABD'li alman gereken mevkiye oyuncu getirmeyip Avrupalı getirmen gereken mevkiye imkanın olmasına rağmen Jankunas,Bajramovic gibi sistem oyuncularını değil de Tolliver gibi normal maçlarda aldığını potaya sallayan, zorluk seviyesi yüksek maçlarda tabiri caizse tırsıp hiç top kullanmayan bir adam getirirsen olacağı budur. Burada Tolliver'ı eleştirmiyorum, bence kendisi iyi de oynuyor; neyi eleştirdiğim de belli de işte yanlış anlaşılmayalım. Sonra da tutarsın bir gideceğim bir kalacağım diye açıklamalarda bulunursan,sana en güzel cevap taraftardan gelir...
"Allah'ım ver bize hayır,
Yeter artık Dedehayır"

Galatasaray basketbol şubesi çok yanlış yönetiliyor. İç çekişmeler takımın başarı durumunun önüne geçiyor.

Sonuç olarak Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker finali yakın gibi duruyor,bana göre bu iki mükemmel takım finalde karşılaşacaktır.

Hiç yorum yok: