BIY AD

28 Nisan 2009 Salı

Tofaş-Bornova Belediyesi(94-86)



TB2L final grubu 1. etap maçları bugün itabiriyle Konya'da Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'nda başladı. İlk olarak salon ve organizasyondan bahsedelim. Bir defa sağda solda maçla ilgili hiç afiş yok, sadece Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi kulübü binasında vardı bir afiş o kadar. Başka hiç bir yerde afiş mafiş göremedim. Şöyle bilboardlara falan yerleştirilse idi ne güzel olurdu aslında,seyirci sayısı da artardı da kendin pişir kendin ye gibi kendin söyle kendin dinle.


Tofaş-Bornova maçı ile başlayalım,seyirci sayısı çok fazla değildi. Tofaş'ın 15-20 kişilik bir taraftar grubu vardı, normal basketbolsever olarak da 250 kişi ya vardı ya yoktu. İlk çeyrek karşılıklı basketlerle geçildi,periyodun sonunu Bornova iyi oynayıp 19-23 ile ilk çeyreği önde geçti. İkinci periyoda 8-0 lık bir seri ile girdiler,tabi fark açıldı ve Nihat İziç çıldırdı. Nasıl bağırıyor sağa sola,Tanjevic'den beter olmuş vallahi. Molayı aldı o ara Nihat Hoca ama mola da çare olmadı ve fark bir ara 17 sayıya kadar yükseldi(25-42). İşte o noktada Tofaş'ın beyaz ABD'lisi Sean Davison sahneye çıktı,üst üste kaydettiği basketlerle maçı dengeledi,ilk yarı 38-45 geçildi.


İkinci yarıya Tofaş iyi başlayan ekipti, Sean Davison ve Yalçınla 46-47 ye kadar getirdiler skoru,hatta Bornova'da sakat olan Scott Williams bile girdi oyuna. Nihat İziç ne zaman ki Davison'u çıkardı,Bornova farkı yeniden açtı. Son periyoda zinde kalsın istedi sanırım,ama bu hamle farkı açan hamle oldu. Bornova Tofaş pota altını mahvetti ve 3. çeyrek 55-65 sona erdi.


Bornova son çeyreğe iyi başladı,fark 14 e kadar çıktı. O anda ard arda iki üçlükle oyuna tutundu Tofaş. Can Altıntığ,Melih Sevda ve hakemlerin Tofaş adına gösterdikleri muhteşem performansla da maç önce uzadı,sonra Tofaş'a gitti.


Hakemler en ufak bir sertliğine izin vermedi Bornova'nın,anlamsız faul ve teknik faullerle de maçı kopardılar. Ne desem yersiz bu günkü iki hakem üçlüsüne de...


Ayrıca maçı takip edenler arasında Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi oyuncuları ve yeni antrenörü Gökhan Güney de vardı.


Not:Cengiz Abi ve İtü-Trabzon maçlarının yazısını yarına yazacağım,çıkmam gerekiyor şimdi.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

hakemler tofas yanlısıydı yazmıssınız:)) cok enteresan..macı basından sonuna dikkatle izlediginizi dusunmuyorum... bornovalı oyunculara dokunulan her pozisyon faulle sonuclandı..

Adsız dedi ki...

@Adsız

Maçın sonu ile ilgili olarak konuştum,ve cidden hakemler maç sonunda Tofaş'ı kayırdı,bu bariz bir şekilde ortada idi.

Saygıyla.

Alperen

caglarkeceli dedi ki...

Yazıda "beyaz ABD'lisi Sean Davison" yazmışsın ama onun doğrusu;
sean morgan denison olacak ve kendisi kanadalıdır,amerikalı değildir.

Alperen dedi ki...

@caglarkeceli,

İsim o an Davison olarak yazılmış niye bilmiyorum,halbuki Denison olacak doğru. Kanadalı olduğuna dairse bir bilgim yoktu,teşekkür ederim.