BIY AD

8 Kasım 2009 Pazar

BT Dosyası 2{Kemal Erdem Hamamcıoğlu}


Bogdan Tanjevic'le ilgili yazının 2. bölümüne bir türlü geçemedim. Ve nihayet geçiyorum.

Site NBA ağırlıklı olunca sabah-akşam NBA haberleriyle uğraşıp duruyoruz araya Pre Season maçlarıda girince yazının hazırlanma tarihide maalesef sarkmış oldu.

Neyse dönelim biz Bogan Tanjevic'e ve bu noktadaki ilginç durumlara.

Bir önceki yazıdaki iddiaların bir çoğunu herkes biliyor bazılarını ise bilmeyenler vardı. İşin içinde olan insanların da pek şaşırmadığı iddialardı. Biz bu iddialara (aslında bunlar iddia değil gerçek) asla cevap alamayacağız.

Etik olarak ''Önce konunun muhattaplarıyla konuşman lazımdı..'' diyenler oldu. Konunun muhattapları konuyla ilgili konuşur mu diye soran olmuyor. Ne Federasyon cephesinden ne Fenerbahçe cephesinden bu iddialara tek bir cevap gelmez. İnsanlar asla aydınlatılmaz. Siz Federasyonun ya da bu tip konularda konunun muhattaplarının ne zaman cevap verdiğini gördünüz ?

FENERBAHÇE'NİN PARALARI BABANIZIN CEBİNDEN Mİ ÇIKIYOR ?

Aydın Örs, Fenerbahçe'deki son senesinde net 160.000 dolar almıştı. Ülker'le yapılan birleşme sonrasında yönetimin ''Maaşında düzeltme yapalım.'' önerisine ''Hayır'' cevabı vermiş ve para konusunu kapatmıştı. Yani bir adam düşünün ki maaşına zam yapılıyor ama adam bunu kabul etmiyor. İşte Aydın Örs bu adar büyük bir Fenerbahçeliydi. Her şeyden önce adamdı ..

Bogdan Tanjevic'e ise Fenerbahçe Örs'ün aldığının 10 katı para veriyor. Evet yanlış duymadınız. Örs, 160.000 dolara sezonu tamamlarken, Tanjevic ise yıllık 1 milyon euroya anlaşıyordu. Aradaki uçurumun farkında olmamak için gerizaklı olmak lazım.

Bakın bu çok önemli bir konu. Es geçilecek bir konu değil. Ülker'le birleşiyorsun, sana sıcak para akışı oluyor haliyle sen 160.000 dolara takımı çalıştıran oldukça da başarılı bir Coach'un yerine, Federasyonun icazetleriyle ya da icazet demeyelim Federasyonun hatrına 1 milyon euroluk külfetin altına giriyorsun.

'Belge belge belge' diyenler gidin kardeşim kulübün kapısına hesabını sorun. Şayet bu para olayında bir yanlış varsa kapı gibi kontratlar kasada duruyordur, mali bilançolar orada duruyordur aksini ispat ederler.

Aydın Örs ve Tanjevic arasında ne fark var ? Örs adam gibi adamdır, kariyer olarak daha başarıldır, kimsenin adamı değildir. Tanjevic de tam aksi yönde biridir. Örs'le devam etsen Tanjevic'in aldığının yarısından azına imza atardı. Yani seni kaba taslak 500.000 euroluk ya da bunun üzeri bir külfetten kurtarırdı.

Fenerbahçe'de basketbol takımı bakın nasıl yönetiliyor deyince de kızıyor bazı arkadaşlar .. Aziz Yıldırım ki bana göre Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi Başkanıdır nasıl oluyorda Mahmut Uslu'ya bu kadar tahammül ediyor işte bunu bir türlü anlayamıyorum. Hani Aziz Başkan'ın, Örs'ü tekrar getirmeyi planladığını sağlam kişilerden duymasak ''Eyvallah'' diyeceğiz de yahu Başkan sen de her şeyin farkındasın da neyi bekliyorsun ? Nedir seni darbe yapmaktan alıkoyan ?

Fenerbahçe'nin bu anlamdaki iç işlerini bir kenara bırakalım da gelelim yine Tanjevic konusuna.

Merak ettiğim ve insanların artık merak ettiği şeyler var buna birileri cevap verse de hepimiz rahatlasak. Ben demiyorum ki nbaturka.net sorsun konunun muhattapları cevap versin. Neresi olursa olsun internet üzerinden, yazılı ya da görsel medyadan herhangi bir yerden bazı şeylerin cevabını verin ;

-Vidmar transferinde kulübün kasasından ne kadar çıktı ? Net bir şekilde koyun ortaya belgeyi gösterin.

Daha önemlisi ;

-Vidmar'ın kontratında ''Oyuncu başka takıma kiralık olarak dahi gitse Fenerbahçe sözleşmedeki parayı oyuncu takımda oynuyormuş gibi ödemekle yükümlüdür.'' gibi bir madde var mı ? Varsa bu madde niye konulmuştur ?

Yani Vidmar'a şartlar ne olursa olsun ''garanti para'' ayrıcalığı tanındı mı ?

Tanjevic, kontratına tazminat koydurdu mu ? Eğer koydurduysa bu meblağ 5 milyon euro gibi uçuk bir rakam mıdır ?

Bunlar çocuk oyuncağı falan değil. Söz konusu konular ''Haa'' deyip geçilecek konular değil. Bu ülkede 300-400 liraya ev geçindirmeye çalışan insanlar var. Sen Tanjevic'lere milyon eurolar yedirip bir başka branşında 50 liraya bilet çakmaya gelince çakıyorsun ama !!!

Sayın ! Tanjevic, Milli Takımlar kampında Fenerbahçe'den bazı oyuncularına müthiş takıntılı bir şekilde azarlama operasyonları yaparken Efes Pilsenli oyunculara öz evladı gibi davranmasıda insanın aklına başka başka şeyler getiriyor.

TANJEVIC, KEREM OLAYINDA 'ARABULUCU' OLMAYA MI KALKTI ?

Kerem'in doping olayı patlak verdikten sonra yaşanan gelişmeler herkesin malumu zaten. Peki Tanjevic bu süreçte ne yaptı ?

Tanjevic'in, Kerem'in cezasının 1 yıldan fazla olmaması için yoğun çaba sarfettiği ve dün alınan karara göre mutlu olduğu da malum. Tanjevic, neden Kerem konusunda oyuncunun alacağı cezanın asla ve asla 2 yıl olmamasını istedi ? 2 sebep olabilir ;

1- 2010 için oyuncuyu kullanma amacında (ki böyle bir şey de nasıl olacaksa artık .. Tamamen tahminimdir tahkime gidilir ceza 6 aya iner olay böylece kapanır.)
2- Efes Pilsen'e şirin gözükmeye çalışıyor.

Niye şirin gözükmeye çalışıyor bilemem ama akıl yürütebilirim. Fener'den gidersem Efes'e kapak atabilir miyim düşüncesi olabilir. Ki Tanjevic'in Türkiye'de çalıştırmak istediği ilk takım Efes'ti lakin Efesliler uyanık sallamadılar, Fener mağdur çünkü Uslu'nun kanına girmek kolay.

Bana yüreği yeten bir Fenerbahçe Ülker temsilcisi Barca maçı sonrası soyunma odasında yaşananları anlatsın. Yüreğiniz yetiyorsa Mirsad ve Tanjevic arasında Barca maçı sonrası yaşanan tartışmaları bir anlatın bakalım. Soyunma odasında Giricek isyan etti mi etmedi mi bir çıkın konuşun bakalım. Giricek bu takıma gelirken Tanjevic var diye geldi adam şimdi bin pişman geldiğine. Tanjevic'i seven sayan ve inanan bir tane bile oyuncu yok.

Oyuncular, Tanjevic'ten zerre haz almazken, soyunma odalarında artık soğuk rüzgarlar eserken, Tanjevic'in abuk subuk sözleri oyuncuların moralini bozarken siz bu takımdan bir şeyler bekliyorsunuz ha ?

İddia ediyorum aksini ispat edecek varsa da buyursun gelsin sabaha kadar konuşalım ;

Fenerbahçe'de bu sezon bir milad olacaktır. Oyuncular kazan kaldırmıştır ve ya oyuncular kazanacaktır bu savaşı ya da Tanjevic. Oyuncuları da asla suçlamayın köküne kadar haklılar. Ben oyuncu olsam maç sonu sıcağı sıcağına bana 's.ktir' çeken adamın alnını karışlarım. Bu çocuklar altın gibi çocuklar ki böyle bir Coach'a rağmen hala sessiz bir şekilde bekliyorlar.

Geçen sezonun ortasında takıma katılan Solomon'ı yanına çağırıp ''Benim sistemimde yerin yok, play-off'lar öncesi taraftarın gönlü olsun diye seni getirdiler..'' dersen o Solomon da şapkadan tavşan falan çıkartmaz. Solomon'ı zaten Tanjevic'in değil yönetimin isteyip getirdiğini herkes biliyor.

Bu yazılık bu kadar diyorum devamını önümüzdeki haftalara bırakıyorum ..

KEMAL ERDEM- NBATURKA

1 yorum:

Jordan dedi ki...

Fenerbahçe, Galatasaray maçını kaybeder. Tanjevic de gider. Çözüm budur.:)