BIY AD

22 Mayıs 2009 Cuma

Beşiktaş "Varım" Dedi..

Beko Basketbol Ligi Play-Off Yarı Finaline çıkacak son takımın belli olacağı seride Galatasaray Cafe Crown'ı Akatlar BJK Cola Turka Arena'da tam 42 sayı farkla, 113-71'lik skorla geçen Beşiktaş Cola Turka seride durumu 2-1'e getirerek umutlarını devam ettirdi..

Siyah-Beyazlılar rakibine; ribaundlarda 35-24 ve asistlerde 28-9 gibi ezici üstünlükler kurarak çekişmeli geçmesi beklenen mücadelede çok rahat bir galibiyet aldılar. Ev sahibi ekip, ikinci maçta hiç varlık gösteremediği üç sayılık atışlarda bu kez 16/29 isabet oranı ile %55'lik bir oran tutturarak böylesine önemli bir farkın oluşmasını sağladı. Oynadığı 25 dakikada; 22 sayı, 7 ribaund, 10 asist ile mücadele eden Mire Chatman galibiyetin baş mimarı oldu. Deneyimli oyuncu, fark açılınca son çeyrekte ise görev almadı. Serinin tutuk ismi Jimmy Baxter 20 sayı, Muratcan Güler 18 sayı, Mehmet Yağmur ise 14 sayı ile oynadılar. Soğuk algınlığı nedeniyle 2 gündür antrenmanlara katılamayan ve maça da iğneyle çıkan K'Zell Wesson ise başarılı bir performans göstererek 8 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile maçı tamamladı. Beşiktaş'ta 2 dakika sahada kalan genç oyuncu Serkan Özver dışında bütün oyuncular skor üretmeyi başardı..

Oldukça tutuk görünen Galatasaray da ise sadece iki oyuncu çift haneli rakamlarda skor üretti. Son günlerin en çok eleştirilen oyuncularından olan Quinton Hosley 14 sayı ile takımının en skoreri oldu. Üç sayılık atışlarda 3/4 isabet oranı tutturan deneyimli oyuncu ilginç bir şekilde iki sayılıklarda ise 0/5 oranı ile adeta hayal kırıklığı yarattı. Hosley'in özellikle savunmada aksamasıda gözlerden kaçmadı.. Galatasaray'da ayrıca Antonio Tolliver 10 sayı, Tufan Ersöz'de 3/6 üç sayı isabet oranı ile 9 sayıyla mücadeleyi tamamladılar..

Serideki dördüncü maç ise 23 Mayıs 2009 Cumartesi günü, saat 16:00'da yine Akatlar Beşiktaş Cola Turka Arena'da oynanacak..

Hiç yorum yok: