BIY AD

13 Mayıs 2009 Çarşamba

Fransa Bu Sefer İddialı..

Polonya'da yapılacak Avrupa Şampiyonasında tarihinde ilk kez birincilik kovalayacak olan Fransa'da çiçeği burnunda coach Vincent Collet, işi sıkı tutarak geniş bir aday kadro ile hazırlıklara başladı.. Birçok NBA patentli veya NBA ayarındaki Avrupa yıldızı ile kadroyu kuran deneyimli teknik adam 29 oyuncu ile şampiyona hazırlıklarına başlama kararı aldı..

Haziran ortasında toplanacak aday kadro daha sonra 12-19 Temmuz'da Vichy'deki kampta 15 kişiye indirilecek ve eleme maçlarında forma giyecek milli kadro belirlenecek. 2012 Olimpiyatları için vize anlamı taşıyan şampiyona öncesi genç oyuncuları istediği ölçüde çağıramadığını itiraf eden Collet; Rodrigue Beaubois dışında 6 genç milli takım oyuncusunu da kadroya dahil ettiği ancak Nicolas Batum dışında A milli formayı kimsenin giyemeyeceği açıkladı..

Bu arada Tariq Kirksay nötralize kuralı nedeniyle aday kadroda yer almazken, Chicago Bulls'ta parlak bir sezon geçiren Joakim Noah'ın da kadroda yer alacağı bildirildi. Sakatlığı bulunan Mikhael Pietrus'un durumu ise ilerleyen dönemlerde netlik kazanacak.. Takımın en büyük yıldızı ise hiç kuşkusuz Spurs'un All-Star oyuncusu Tony Parker olacak..

Coach Vincent Collet tarafından belirlenen 29 kişilik Fransa aday kadrosunda şu isimler bulunuyor; Alexis AJINCA, Nicolas BATUM, Rodrigue BEAUBOIS, Yannick BOKOLO, Nando DE COLO, Aldo CURTI, Mamoutou DIARRA, Yakhouba DIAWARA, Boris DIAW, Antoine DIOT, Laurent FOIREST, Mickaël GELABALE, Joseph GOMIS, Dounia ISSA, Alain KOFFI, Thomas LARROUQUIS, Abdoulaye M’BAYE, Ian MAHINMI, Claude MARQUIS, Adrien MOERMAN, Joakim NOAH, Tony PARKER, Marc-Antoine PELLIN, Johan PETRO, Florent PIETRUS, Mickaël PIETRUS, Ali TRAORE, Ronny TURIAF ve Ludovic VATY..

Hiç yorum yok: