BIY AD

8 Mayıs 2009 Cuma

Son Hafta



Bu hafta ligimizin son haftası gerçekleşecek. Hem de sıkı maçlar olacak. Biz de bir analiz yapalım dedik gerek düşme potasıyla alakalı olarak gerek play-off noktasıyla ilgili olarak... Geçen gün zaten Ferhat Abi zirveye hafiften el atmıştı, biz de bunlardan bahsedelim de tam olsun ha??

Düşme potası ile başlayalım isterseniz, yukarıdan aşağıya doğru ilerleyelim. Tam demiştik ki Aliağa düşecek,biz de sağda solda artislik yapıyorduk 10 hafta önceden düşecek takımı bildik diye,dur bakalım dedi Murat Aşkın ve aslan yürekli çocukları,dur orada. Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi'ni bir güzel devirdiler,biraz şanslarının da yardımı olsa da kendilerini bırakıp kaçıp gitmiş olan koçlarının ve diğer kaçaklar,yabancılarının olmadığını düşünürsek çok çok ekstra bir galibiyetti o galibiyet. Tabii bir o kadar da ortalığı karıştıran bir galibiyetti,atlamayalım. Hatta ve hatta idmanlara gitmemeye başlamış olan Halil Üner'i bile tekrar uyandıran galibiyet, o seviye... O maçın ardından geçen hafta Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ile Aliağa kaybederken Kepez Belediyesi güney ekibi Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni devirip bir nebze olsun rahatlamayı başardı. İkili averajda Kepez her iki takıma karşı da geride,yani bu hafta Aliağa kazanabilirse Selçuk kaybetse dahi Bursa'da Oyak'ı mağlup edemeyen Kepez dibi boylar. Aliağa'da her iki takıma karşı da üstün,hatırlatalım. Bana kalırsa kazanırlarsa ligde kalacaklar bu sebeple. Ama kazanacaklar mı diyecek olursanız,orası muamma hani. Erdemirle oynayacaklar içeride,ama Ahmet Çakı hoca kazanacaklarını söylüyor. Biz bu maçı da alıp sezonu en iyi şekilde bitirmek istiyoruz diyor. Yani öyle teknik yönden bu maçı ele almaya falan gerek yok,şu şartlarda teknikti meknikti kimse takmaz zaten,yürek biraz daha fazla öne çıkar. Bakalım Aliağalı oyuncuların yüreği yetebilecek mi,unutmadan Bora Sancar da iyileşmiş,yarın oynayabilecek duruma gelmiş. İyi mi oldu kötü mü oldu bilemeyeceğim iki haftadır on ve üzeri asistle oynayan Berkay'ı düşününce,ona da siz karar verin.

Can alınıp can verilecek yarın... Play-off'a kalabilmek için uğraşan iki takım evinde düşmemeye oynayan iki takımı ağırlayacak,daha ne olsun? Kepez, Oyak deplasmanına gidecek ve karşılarında play-off u ciddi manada arzulayan bir "takım" bulacaklar. Bu durum da onlar gibi dağınık oynayan,takım olma hüviyetine pek yaklaşamamış bir ekibi çok zorlayacaktır diye düşünmeden edemiyor insan hani. Unutmadan,yarın yenilmeleri durumunda Aliağa'nın kazanması durumunda küme düşecekler. Vay,vay,vay... Bakalım ne olacak Halo Dayı'nın tavşanlarına...

Bir diğer maçta Darüşşafaka Cooper Tires evinde Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi'ni ağırlayacak. Ekrem Hoca ve ekibi play-off yolunda beklenmedik bir çıkış gerçekleştirdikten sonra önemli bir avantaj yakalamış durumdalar. Gökhan Güney'in ekibi ise şu anda zor günler geçiriyor. Bu mücadelede Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi pota altını iyi domine edebilirse maçı alır götürür. Pota altına çok top indirmeleri lazım yoksa işleri yaş. Ekene Ibekwe geçen maç 30'u aşmıştı,bu maçta daha çok indirmeleri gerekiyor topu çünkü Daçka'nın pota altı savunması ciddi manada 'zayıf'. Emre'nin o taraklarda zaten bezi olmaz,Leunen de çok sert bir oyuncu değil bildiğiniz gibi. Tüm yük Barış'a kalacak hal böyle olunca ki,Alex Dunn gibi istediğinde ciddi manada önemli skorlar yapabilen bir oyuncuyu da Ekene'nin yanına koyarsak bu ikiliyle birden zor mücadele eder Barış. Haa,olur da bu mücadeleyi verebilirse alnından öpmek gerekir bu genç oğlanı. Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi'nin ligden düşmesi için de rakiplerinin ikisinin de kazanması,kendisinin de kaybetmesi gerekiyor. Yani bu söylediklerimin üçü de aynı anda olmalı,yoksa düşmüyorlar.

Play-off yolunda değerlendirmediğimiz bir Karşıyaka kaldı sanırım,her maç sonu çıkıp play-off ile alakalı açıklama yapıyor da hedeflerini belli ediyor zaten Ayhan Kalyoncu. Ancak ve ancak bu hafta sonu Fenerbahçe Ülker deplasmanına çıkacaklar ki tepe de karışık-şuradan bakın- Fener de kazanmak isteyecek mutlaka. Hal böyle olunca ben onların play-off şansını çok düşük olarak görüyorum.

Son olarak maçlarla alakalı tahminlerimizi yapalım isterseniz.

Daçka-Selçuk: Daçka alır.

Fener-KSK:Fener alır.

Oyak-Kepez:Oyak alır.

Aliağa-Erdemir:Erdemir alır.

Yani Aliağa düşer,play-off'a da Daçka çıkar diyorum ben.

Bakalım,herşey yarın belli olacak...



Hiç yorum yok: